Pleci in vacanta si nu cheltui, ci castigi bani. Cum se promoveaza un oras european in plina pandemie
turismconcediuvacantapandemie
In plina pandemie de coronavirus, cand turismul la nivel global inregistreaza o scadere istorica, fiecare stat si oras in parte incearca sa atraga turisti prin diverse modalitati, care mai de care mai atractive. Geneva, spre exemplu, ofera turistilor 100 de franci elvetieni sub forma unui voucher.
In general, cand ne gandim la vacanta, ne gandim automat ca vom cheltui bani si incepem sa ne facem un buget pentru mancare, cazare, suveniruri, shopping. Pandemia pare sa schimbe acest model de a face turism si, desi pare incredibil, poti fi platit ca sa pleci in vacanta.
Daca iti surade ideea de a-ti petrece concediul la Geneva, al doilea oras ca marime al Elvetiei, sa stii ca autoritatile locale de aici te vor recompensa cu 100 de franci elvetieni sub forma unui tichet pe care il poti folosi, printre altele, in restaurante, hoteluri si baruri.
Autoritatile din Geneva au anuntat ca valabilitatea acestui voucher este pana la finele anului (31 decembrie 2020), dar acesta valoarea acestuia nu poate fi transformata in numerar si niciun sold restant nu va fi rambursat. Voucherul va fi oferit turistilor care se cazeaza la hoteluri, pentru minimum doua nopti, fiind oferit un singur tichet pentru o camera.
Geneva nu este singura destinatie care lanseaza noi initiative pentru a atrage vizitatori in urma inchiderii globale a turismului, din cauza pandemiei COVID-19. Un alt exemplu e reprezentat de Insulele Canare. Aici li se ofera turistilor gratuit o asigurare care acopera incidentele legate de coronavirus.
Pentru a vizualiza lista completa a locurilor in care se poate cheltui voucherul de la Geneva, accesati:
geneve.com
Elvetia este deschisa turistilor din tarile cu risc scazut de infectii, insa romanii au anumite restrictii, in sensul in care trebuie sa intre in autoizolare pentru o perioada de 10 zile, imediat dupa intrarea pe teritoriul elvetian.
Pana in acest moment, epidemia din Elvetia a luat viata a aproximativ 2.000 de persoane, in timp ce totalul cazurilor de infectare se ridica la aproximativ 39.000.
Citeste si:
Turism de compromis in vremea pandemiei