Parcul Zburatorilor: calatorii au parc de asteptare la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti
parcul zburatorilorconditii calatorie pandemiemodernizare henri coandaparca aeroport otopeni
In conditiile pandemiei, tot mai multe activitati care ne tineau intre patru pereti se desfasoara, mai ales ca este vara, in exterior. De ce nu s-ar muta, cel putin temporar, si sala de asteptare a unui aeroport intr-un parc, de pilda?
Daca, pana acum, aeroporturile lumii se laudau cu sali de asteptare care mai de care mai luxoase, acum, romanii si strainii care pleaca de pe Aeroportul Henri Coanda au… parc de asteptare.
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inaugurat, in imediata apropiere Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti Parcul Zburatorilor.
Evenimentul a fost dedicat celebrarii a 135 de ani de la nasterea lui Henri Coanda, inventatorul si creatorul primului motor cu reactie din lume, ocazie cu care s-a dezvelit si bustul realizat de artistul plastic Radu Dragusin.
In 2020, au fost plantati 29 de puieti care au primit numele unor personalitati de marca din lumea aeronauticii romanesti: Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Smaranda Braescu, Ioana Cantacuzino, Escadrila Alba.
Actiunea s-a inscris in cadrul programului de responsabilitate sociala Prietenii aeroportului - prietenii mediului, pe care Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti il deruleaza din anul 2006.
Parcul a fost amenajat de Elis Pavaje si SCDA Infrastructura, care au contribuit prin aceasta donatie la cinstirea memoriei eroilor romani ai zborului.
Acest spatiu in aer liber contribuie la confortul pasagerilor care pot beneficia astfel de un loc agreabil de asteptare, o facilitate in plus in conditiile sanitare impuse de pandemia de Covid-19.
"Parcul Zburatorilor este un simbol prin care intelegem sa ne exprimam respectul si recunostinta pentru toti cei care au slujit de-a lungul timpului aripile romanesti.
Cand ne intindem aripile spre zbor, nu uitam sa ne pastram vii radacinile si le onoram cu faptele prezentului", a declarat Cosmin Catalin Pestesan, directorul general al CNAB.
"Am realizat si am donat acest monument dedicat patronului spiritual al aeroportului, in spiritul celebrarii capacitatii umane de a excela.
Henri Coanda este un personaj-cheie pe scena mondiala a umanitatii si tocmai acest lucru ar trebui sa ne faca bucurosi ca prin asociere cu personalitatea sa, reusim sa pastram traiectoria. Poate ca acea Academie de Gandire pe care Coanda si-o dorea, intr-o buna zi se va naste", a declarat sculptorul Radu Dragusin.
Sursa foto: CNAB