Conform cifrelor prezentate de specialistii Eurostat care au intocmit acest raport, cei mai cheltuitori europeni atunci cand vine vorba despre vacante sunt luxemburghezii, acestia cheltuind, in medie, o suma de 769 de euro pentru un sejur turistic. Urmatorii in top sunt austriecii, acestia cheltuind, in medie, o suma de 641 de euro pentru o vacanta. Foarte aproape se regasesc si rezidentii din Malta, acestia avand o suma medie de 633 de euro atunci cand vine vorba despre o vacanta.
In partea de jos a acestui top ii regasim pe rezidentii din Ungaria, care au cheltuit, in medie, o suma de 161 de euro pentru o vacanta. Urmatorii in subsolul clasamentului sunt letonii si bulgarii, acestia cheltuind, in medie, 155, respectiv 153 de euro pentru un sejur turistic. In cele din urma, romanii sunt cei mai putin cheltuitori europeni atunci cand vine vorba despre vacante, acestia cheltuind, in medie, o suma de doar 135 de euro pentru un sejur.
In aceste conditii, in medie, cetatenii europeni au platit o suma de 377 de euro pentru fiecare sejur turistic. In functie de destinatie, europenii au cheltuit, in medie, 223 de euro pentru o vacanta pe plan intern, respectiv 812 euro pentru un sejur in strainatate. Studiul ne mai arata ca suma medie cheltuita de europeni pentru o noapte de cazare in tara de origine a fost de 58 de euro, in timp ce o noapte de cazare intr-un hotel din strainatate a avut un pret mediu de 97 de euro.
Daca vrem sa ne referim exclusiv la cheltuielile aferente cazarii realizate de cetatenii europeni, putem sa spunem ca cei mai putin cheltuitori sunt grecii, care au platit in medie 31 de euro pentru o noapte petrecuta intr-o unitate hoteliera. Urmatorii pe lista sunt cehii, cu o medie de 34 de euro cheltuiti pentru o noapte de cazare. In cele din urma, romanii sunt pe locul al treilea din coada in acest top, cu o suma medie de 35 de euro cheltuiti pentru o noapte de cazare intr-un hotel. La polul opus, danezii s-au dovedit a fi cei mai putini grijulii cu portofelele lor atunci cand vine vorba despre cazare, acestia platind in medie o suma de 162 de euro pentru fiecare noapte petrecuta la hotel. Urmatorii in fruntea clasamentului sunt cetatenii din Austria (132 de euro pentru o noapte de cazare), Malta (128 de euro), Irlanda (112 euro), Luxemburg (108 euro) si Finlanda (102 euro).
Romanii sunt si lideri la un capitol, datele Eurostat aratand ca nu mai putin de 79% din cheltuielile totale pentru turism au fost facute in destinatii de pe plan intern. Raportul Eurostat releva faptul ca in doar 8 din cele 28 de state membre, peste jumatate din cheltuielile totale dedicate turismului au fost facute in destinatii din interiorul tarii. In schimb, 99% din banii cheltuiti de luxemburghezi pentru turism au fost cheltuiti in afara tarii.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212