Conform cifrelor prezentate de specialistii Eurostat care au intocmit acest raport, cei mai cheltuitori europeni atunci cand vine vorba despre vacante sunt luxemburghezii, acestia cheltuind, in medie, o suma de 769 de euro pentru un sejur turistic. Urmatorii in top sunt austriecii, acestia cheltuind, in medie, o suma de 641 de euro pentru o vacanta. Foarte aproape se regasesc si rezidentii din Malta, acestia avand o suma medie de 633 de euro atunci cand vine vorba despre o vacanta.
In partea de jos a acestui top ii regasim pe rezidentii din Ungaria, care au cheltuit, in medie, o suma de 161 de euro pentru o vacanta. Urmatorii in subsolul clasamentului sunt letonii si bulgarii, acestia cheltuind, in medie, 155, respectiv 153 de euro pentru un sejur turistic. In cele din urma, romanii sunt cei mai putin cheltuitori europeni atunci cand vine vorba despre vacante, acestia cheltuind, in medie, o suma de doar 135 de euro pentru un sejur.
In aceste conditii, in medie, cetatenii europeni au platit o suma de 377 de euro pentru fiecare sejur turistic. In functie de destinatie, europenii au cheltuit, in medie, 223 de euro pentru o vacanta pe plan intern, respectiv 812 euro pentru un sejur in strainatate. Studiul ne mai arata ca suma medie cheltuita de europeni pentru o noapte de cazare in tara de origine a fost de 58 de euro, in timp ce o noapte de cazare intr-un hotel din strainatate a avut un pret mediu de 97 de euro.
Daca vrem sa ne referim exclusiv la cheltuielile aferente cazarii realizate de cetatenii europeni, putem sa spunem ca cei mai putin cheltuitori sunt grecii, care au platit in medie 31 de euro pentru o noapte petrecuta intr-o unitate hoteliera. Urmatorii pe lista sunt cehii, cu o medie de 34 de euro cheltuiti pentru o noapte de cazare. In cele din urma, romanii sunt pe locul al treilea din coada in acest top, cu o suma medie de 35 de euro cheltuiti pentru o noapte de cazare intr-un hotel. La polul opus, danezii s-au dovedit a fi cei mai putini grijulii cu portofelele lor atunci cand vine vorba despre cazare, acestia platind in medie o suma de 162 de euro pentru fiecare noapte petrecuta la hotel. Urmatorii in fruntea clasamentului sunt cetatenii din Austria (132 de euro pentru o noapte de cazare), Malta (128 de euro), Irlanda (112 euro), Luxemburg (108 euro) si Finlanda (102 euro).
Romanii sunt si lideri la un capitol, datele Eurostat aratand ca nu mai putin de 79% din cheltuielile totale pentru turism au fost facute in destinatii de pe plan intern. Raportul Eurostat releva faptul ca in doar 8 din cele 28 de state membre, peste jumatate din cheltuielile totale dedicate turismului au fost facute in destinatii din interiorul tarii. In schimb, 99% din banii cheltuiti de luxemburghezi pentru turism au fost cheltuiti in afara tarii.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!