Din pacate, nicio companie aeriana nu ofera zboruri directe din Bucuresti catre Sevilla, ceea ce inseamna ca drumul poate fi un pic mai complicat pentru cei care isi doresc sa ajunga rapid la destinatie. Asta nu inseamna neaparat ca va fi un drum scump, cei care isi doresc un city-break in Sevilla avand la dispozitie cateva variante. In functie de ofertele companiilor aeriene, din Romania se poate zbura la preturi foarte bune atat catre Madrid, cat si Malaga.
Malaga este orasul mare cel mai apropiat de Sevilla, de aici putandu-se ajunge foarte usor cu autobuzul in capitala Andaluziei. Madrid este la peste 500 de kilometri distanta de Sevilla, insa trenurile din Spania sunt foarte rapide, ceea ce inseamna ca drumul poate fi parcurs in doar cateva ore.
La Giralda este, fara doar si poate, cel mai cunoscut obiectiv turistic din Sevilla, considerat de multi a fi simbolul orasului. La Giralda a fost ridicat intre anii 1184 si 1298 de arhitectul care a proiectat Moscheea Kutubia din Marrakesh si turnul Hassan din Rabat, avand rolul de minaret pentru o buna perioada de timp. Cu o inaltime de 76 de metri, La Giralda avea pe acoperisul sau patru bile aurite care puteau fi vazute de la 40 de kilometri departare. Desi Sevilla a fost lovita de un cutremur puternic in 1356, Turnul La Giralda a ramas in picioare, doar cele patru bile nereusind sa ramana la locul lor. Avand in vedere ca Sevilla fusese deja recucerita de crestini de mai bine de 100 de ani, bilele au fost inlocuite cu o cruce si un clopot, La Giralda devenind astfel clopotnita catedralei din oras.
Lasand la o parte La Giralda, Catedrala din Sevilla este un obiectiv turistic in sine, fiind in ziua de astazi cea de-a treia biserica dupa marime din intreaga lume, dupa Catedrala Sf. Petru din Roma si Basilica Sanctuarului National al Sfintei Fecioare din Brazilia. In Catedrala din Sevilla se afla si mormantul lui Cristofor Columb, acest lucru fiind atestat stiintific prin analize ADN. Reitablo Mayor, altarul principal al Catedralei este cel mai mare altar din aur, inalt de 20 de metri, pentru constructia lui fiind folosite aproximativ 2.5 tone de aur.
Foarte aproape de Catedrala din Sevilla se afla si celebrul Palat Regal Alcazar, un intreg complex care ne aduce in prim plan stiluri arhitecturale extrem de diferite, de la Maur la Gotic. In centrul complexului se regaseste Palatul Regelui Pedro I, cel care a si construit aceasta resedinta regala in anul 1364. Atat Palatul Alcazar, cat si Catedrala din Sevilla, se regasesc in Patrimoniul UNESCO inca din 1987.
Bineinteles, nicio vizita in Sevilla nu poate sa nu includa si Plaza de Espana, un complex arhitectural care a fost construit in urma cu aproape 100 de ani cu rolul de a gazdui centrul administrativ al Expozitiei Ibero-Americana. La ora actuala, complexul din Plaza de Espana gazduieste mai multe birouri guvernamentale, dar si Muzeul Istoric Militar. De asemenea, din Plaza de Espana se poate ajunge extrem de usor in Plaza de America, acolo unde vei gasi Muzeul de Arheologie si Muzeul de Arta si Traditii. Mergem mai departe si nu avem cum sa nu amintim si despre Plaza de Toros, construita in 1761 in stil baroc si care gazduieste in ziua de astazi Muzeul Taurului.
Casa de Pilatos este considerata la ora actuala una dintre cele mai artistice creatii ale arhitecturii mondiale, fiind construita in secolul XVI in stilul mudejar. O vizita la Casa de Pilatos te va trimite direct intr-o Sevilla din urma cu cateva sute de ani, sentimentul fiind unul de nepretuit.
Daca tot ajungi in Sevilla, cu siguranta iti doresti sa asisti pe viu si la un spectacol de flamenco autentic. Ei bine, Triana este cel mai bun loc pe care il poti alege pentru acest lucru, acesta fiind un cartier de pe malul Guadalaquivir-ului. Conform istoriei locale, se spune ca Triana s-a nascut flamenco, diverse spectacole spontane putand fi surprinse pe strazi in fiecare seara!
Bineinteles, Sevilla are mult mai multe de oferit turistilor! Asadar, daca ai ceva mai mult timp la dispozitie, nu rata nici celelalte obiective din oras. Palatul San Telmo este, de asemenea, un obiectiv important in oras, acesta fiind astazi sediul Guvernului din Andaluzia. In apropiere de acesta se afla si Torre del Oro, acesta fiind construit in urma cu 800 de ani de mauri. Din varful acestuia veti putea admira o panorama de poveste a intregului oras! Printre obiectivele care merita o vizita se mai regaseste si Hospital de los Venerable, o cladire in stil baroc construita in secolul XVII. Muzeul de Arte Frumoase din Sevilla este un alt punct important din oras pentru turisti, aici putand fi admirate lucrari de arta confiscate de statul spaniol din manastiri.
Cand spunem Sevilla, ne gandim fara doar si poate la tapas, acest fenomen care a cuprins in ziua de astazi toata Spania, nu numai Andaluzia. Celebrele tapas vor putea fi gasite in orice restaurant mai mic sau mai mare din Sevilla, preturile fiind de cele mai multe ori mai mult decat decente. Si cum tapas nu este un fel de mancare in sine, va veti putea face o parere despre bucataria spaniola foarte usor. Bineinteles, alaturi de tapas nu are cum sa lipseasca un pahar de sangria!
Daca iti doresti sa iesi din tiparele clasice atunci cand esti in Sevilla, nu ai voie sa ratezi preparatele din coada de taur. Rabo del Toro este unul dintre cele mai cunoscute preparate de acest fel din Andaluzia, fiind vorba despre o tocana din coada de taur. De asemenea, coada de taur se mai gaseste si in cateva supe traditionale, dar si gatita in foietaj. Daca tot am amintit de supe, nu trebuie sa treceti peste gazpacho, o supa rece de legume care se serveste cu crutoane. De asemenea, Cocido Andaluz este o alta supa specifica zonei, fiind o supa de pui cu legume.
Ultimele NOUTATI
Cum sa asortezi un lant din aur cu alte bijuterii de lux: secrete de stil pentru barbati
ANAF-ul a inceput sa taxeze averile nejustificate. Un roman nu a putut sa spuna de unde are 3,4 milioane lei
Inca o lovitura pentru Romania. Deficitul de cont curent, cel mai mare din UE. Ce inseamna acest lucru?
Partenerii nostri
Norme SSM pentru vizitatorii unei companii - ce demersuri vor face angajatorii?
Deducerea personala in 2025 - nivelul acesteia creste ca urmare a majorarii salariului minim
Suspendarea activitatii unei firme: Aspecte cheie de retinut
Tezaur 2025: Prima editie a programului debuteaza pe 13 ianuarie cu dobanzi de pana la 7,8% pe an
Este legal sa-ti fie fotografiat buletinul de catre politistii locali? Iata ce spune legea!
Acte necesare schimbare buletin
Sfaturi de baza pentru persoanele care vor sa deschida o afacere