Din pacate, cheltuielile neplanificate pot aparea atunci cand ti-e lumea mai draga, insa cele care privesc sanatatea si siguranta ta nu pot fi in niciun fel amanate sau ignorate. În cazul unei urgente, e posibil, chiar si cu o asigurare de calatorie, sa nu poti primi anumite ingrijiri medicale decat contra cost. Si, cum paza buna trece primejdia rea, iti recomandam sa ai la tine si cativa bani pentru eventuale evenimente neplacute care ar putea fi reprezentate de anumite accidentari in vacanta.
Tot din acest buget pentru urgente poti achita si un bilet de avion nou, in eventualitatea in care zborul initial iti este anulat, sau poate chiar o noapte de cazare in plus pentru posibile amanari ce tin de compania aeriana cu care ai ales sa calatoresti.
Daca vei alege pentru concediul din acest an o destinatie straina, e important sa iei in calcul si comisioanele pe care cele mai multe case de schimb le practica. Chiar daca folosesti un cont in euro sau intr-o alta moneda, e posibil ca o eroare a bancii sa te puna in dificultate si sa fii nevoit sa platesti cash pentru un serviciu sau un produs pe care ti-l doresti. Totusi, iti recomandam sa notifici institutia bancara cu cateva zile inainte de plecare, pentru a te asigura ca vei putea folosi nestingherit contul.
Biletul de avion nu va fi singura cheltuiala pe care o vei avea de facut pentru transportul pana la destinatia de vacanta. De exemplu, daca vrei sa ajungi din Constanta la Otopeni va trebui sa iei in calcul si transferul catre si de la aeroport. De asemenea, odata ajuns in locul in care iti vei petrece sejurul vei avea de facut acelasi lucru, cu adaugarea costului pentru serviciile de transport pana si de la aeroport.
Daca ti-ai propus sa te bucuri de o saptamana intreaga de plaja nu inseamna ca toate zilele de concediu vor fi neaparat senine. Prognozele meteo se pot modifica de la o ora la alta, iar in cazul unei zile ploioase va trebui sa gasesti activitati pe care sa le faci la interior, care vor costa suplimentar fata de calculele tale initiale. Mai mult decat atat, pot exista moduri de petrecere a timpului liber de care afli abia dupa ce ai ajuns in destinatia de vacanta, pe care ar fi pacat sa nu le incerci. Pentru toate aceste activitati spontane e bine sa ai pus un mic buget deoparte.
E imposibil ca unui bagaj de vacanta sa nu ii lipseasca macar un obiect de care ai mare nevoie. Fie ca e vorba de un obiect de toaleta, cum ar fi periuta de dinti, imbracaminte adecvata, incaltaminte pentru vremea de la destinatie, crema de protectie solara sau umbrela, lista cu lucruri utile de care ai uitat poate fi foarte lunga. Odata ajuns in vacanta, vei fi nevoit sa le cumperi la suprapret, tinand cont ca este vorba de o statiune turistica. Pune cativa bani deoparte si pentru situatii de acest tip.
Acum, ca stii cum trebuie calculat corect un buget de vacanta, nu-ti ramane decat sa visezi la zilele de concediu care te asteapta vara aceasta!
Ultimele NOUTATI
Digitalizarea afacerilor in 2025 - De ce prezenta online este esentiala pentru orice firma noua
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Partenerii nostri
Asigurat la sanatate, dupa incetarea raportului de munca - reglementari cheie
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Cum se face inregistrarea unei firme in Registrul Comertului
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului