Putini angajati stiu cum sa-si dea CORECT demisia: gestul pe care nu-l fac 95 la suta dintre salariati
demisiacum sa-ti dai demisiademisie
Internetul abunda de informatii despre ce trebuie sa faci si sa nu faci la interviul de angajare, in prima zi de lucru, la prima sedinta din companie, la primul team building, dar mult mai putin abordata este demisia.
Demisia n-ar trebui privita din perspectiva negativa, nici ca angajat, nici din perspectiva angajatorului. Daca ambele parti respecta legislatia muncii si, desigur, reguli de baza de bun-simt, demisia inseamna un nou inceput si noi oportunitati pentru toata lumea.
Angajatul are ocazia de a se concentra mai mult pe familie, daca pentru acest lucru renunta la job sau de a obtine un post mai convenabil, in alta companie, in timp ce angajatorul poate recruta un profesionist mai potrivit pentru sarcinile pe care le doreste a fi duse la buna indeplinire.
Problema este ca demisia nu se desfasoara uneori "ca la carte", iar acest lucru arde niste punti viitoare, in relatia angajat - angajator.
95 la suta dintre angajati nu stiu ca fac o impresie mai buna daca scriu o scrisoare de demisie, pe modelul scrisorii de intentie
Cei mai multi dintre angajati nu stiu ca nu e suficient sa iti scrii demisia si sa o predai sefului, sa astepti sa treaca perioada de preaviz sau sa pleci mai devreme " cu acordul partilor". Daca iti doresti sa mentii o relatie buna cu viitorul fost angajator, trebuie sa faci un gest similar celui pe care l-ai facut cand te-ai angajat, atunci cand ai scris o
scrisoare de intentie.
Acum vei scrie una de demisie, pe care o vei atasa cererii speciale. Expertii in HR cred ca aceasta modalitate de a renunta la un job este cea preferata de angajatori.
Chiar daca esti un bun profesionist, o persoana talentata si compania iti va simti lipsa si va avea dificultati in a-ti gasi un inlocuitor, in momentul in care esti transparent, sincer si deschis si expui intr-o scrisoare motivele pentru care pleci, toata lumea va intelege ca ai fost nevoit sa iei aceasta decizie, ca asa este conjunctura, ca ai nevoie sa pleci si, astfel, usa iti va ramane mereu deschisa.
Nu se stie niciodata cand si cum vei decide sa revii si e important, asa cum o veche zicala spune, "sa lasi loc de buna ziua".
Foto: pixabay.com