Multe dintre cheltuielile pe care le facem in fiecare luna sunt absolut necesare, insa trebuie sa recunoastem ca nu de putine ori alegem sa dam bani pe lucruri de care nu avem nevoie cu adevarat. Suntem in luna cadourilor, acea perioada din an in care suntem tentati parca mai mult ca niciodata sa cumparam tot mai mult si mai mult. Planificarea este extrem de importanta atunci cand iti doresti sa nu cheltui excesiv, insa mai exista si alte trucuri prin care poti tine sub control cheltuielile din aceasta perioada a anului si nu numai!
Asa cum spuneam si mai devreme, planificarea joaca un rol esential atunci cand ti-ai propus sa nu mai ai cheltuieli inutile. Evita sa mergi la cumparaturi fara sa stii care sunt lucrurile de care ai cu adevarat nevoie. Este recomandat sa iti faci o lista cu toate lucrurile pe care trebuie sa le cumperi cu o zi inainte de a te duce la cumparaturi. Astfel, atunci cand te vei afla in fata rafturilor pline este mai putin probabil sa te gandesti sa cumperi si alte lucruri care nu se regasesc pe lista!
Campaniile publicitare facute in anumite perioade ale anului, precum aceasta perioada a sarbatorilor de iarna, sunt gandite in asa fel incat sa declanseze anumite emotii care sa te faca sa cumperi mai mult si mai mult. Este important sa fii rational insa si sa te gandesti inainte de a cumpara un produs sau un serviciu daca ai nevoie cu adevarat de el si daca iti va fi de folos pe termen mediu sau lung.
In special in cazul in care esti pe punctul de a cumpara un produs sau un serviciu ceva mai scump, este recomandat sa imparti suma astfel incat sa obtii cate ore sau zile ar trebui sa lucrezi pentru a putea acoperi valoarea acelui lucru. Astfel vei pune lucrurile intr-o noua perspectiva ce te va ajuta sa iei o decizie mult mai usor!
Marile lanturi de magazine si nu numai apeleaza la fel si fel de strategii de marketing si mesaje subliminale care sa te faca sa cumperi mai mult. Potrivit specialistilor, suntem tentati sa cumparam mai mult in magazinele in care se aude muzica pe fundal decat in magazinele in care nu se aude nimic in boxe. Studiile au mai demonstrat, spre exemplu, ca oamenii tind sa cumpere ceea ce vad la nivelul ochilor, motiv pentru care comerciantii aleg sa plaseze produsele mai ieftine fie pe rafturile de jos, fie pe cele de sus.
In marea majoritate a supermarket-urilor, produsele esentiale sunt plasate tocmai in spate, tocmai pentru a obliga clientul sa traverseze tot magazinul pentru a isi cumpara doar o paine sau cateva oua. Bineinteles, in acest fel cresc sansele ca el sa cumpere mai multe produse decat si-a propus.
Citeste si: 7 idei de afaceri, de la domiciliu: din ce poti castiga bani in 2022
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!