Aplicatiile din telefonul mobil fac parte din viata de zi cu zi a fiecaruia din noi in prezent. Fie ca le folosim pentru a tine legatura cu cei dragi, fie pentru munca sau chiar si pentru relaxare, aplicatiile mobile au ajuns sa ne “rapeasca” din ce in ce mai mult timp. Statisticile in acest sens se dovedesc a fi destul de ingrijoratoare pentru noi toti, numarul de ore pe care ni le petrecem in fiecare zi cu ochii in ecranele smartphone-urilor crescand de la un an la altul. Mai mult decat atat, pandemia de coronavirus din ultimele mai bine de 12 luni a contribuit din plin la cresterea timpului pe care utilizatorii de telefoane inteligente il petrec folosind diverse aplicatii mobile.
Potrivit concluziilor ingrijoratoare ale unui studiu realizat de App Annie, 4.2 ore este timpul mediu pe care il petrece un utilizator de smartphone in aplicatiile mobile. In raport cu primul trimestru din anul 2019, atunci cand planeta nu se confrunta cu aceasta pandemie de coronavirus, cresterea timpului pe care il petrecem cu ochii in telefonul mobil a crescut cu nu mai putin de 30 de procente. Aparitia retelelor de socializare a modificat comportamentul oamenilor din viata de zi cu zi, timpul petrecut in mediul virtual crescand constant in ultimii ani.
In anumite tari, statisticile din ultimul an sunt insa mult mai ingrijoratoare de atat. Spre exemplu, in India, cresterea timpului pe care utilizatorii de smartphone il petrec utilizand aplicatiile mobile a crescut cu nu mai putin de 80% in raport cu primul trimestru din urma cu doi ani. De asemenea, in unele tari precum Brazilia, Coreea de Sud sau Indonezia, oamenii petrec chiar si peste 5 ore, in medie, utilizand aplicatiile de pe telefoanele din dotare.
Facebook continua sa fie una dintre cele mai populare retele de socializare din intreaga lume, aceasta fiind si una dintre aplicatiile cu care utilizatorii de smartphone din toate colturile lumii isi pierd timpul. YouTube creste spectaculos in ultima perioada atat in Statele Unite, cat si in restul tarilor, un numar mai mare de oameni facandu-si conturi noi pe aceasta platforma decat pe Facebook. Totodata, oamenii incep sa petreaca mai mult timp pe YouTube decat pe reteaua de socializare a lui Mark Zuckerberg.
TikTok se bucura de un succes din ce in ce mai mare in intreaga lume, pandemia de coronavirus facand aceasta aplicatie si mai populara decat era. Daca la inceputuri se spunea ca cei care isi petrec mult timp pe TikTok sunt tinerii cu varsta de pana in 18 ani, in prezent utilizatorii acestei retele de socializare vin din toate categoriile de varsta.
Lasand la o parte popularele Facebook, YouTube si TikTok, printre aplicatiile mobile care au avut cel mai mult de castigat de pe urma cresterii timpului de folosire a telefonului mobil se numara Telegram si Signal. Vorbim despre doua aplicatii de comunicare care au devenit din ce in ce mai populare dupa scandalul de partajare a datelor in care a intrat WhatsApp.
Si jocurile mobile ii fac pe multi utilizatori de smartphone sa ramana cu ochii in ecranele telefoanelor. In ultima perioada s-au facut remarcate mai multe jocuri precum Highs Heels, DOP 2: Delete One Part sau Project Makeover.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si