Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi s-a afiliat retelei Fortinet Academy
veracompfortinet academyuniversitatea gheorghe asachisecuritateeducatie
Veracomp are onoarea de a anunta ca Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi a primit titlul Fortinet Network Security Academy (FNSA), devenind astfel centru dotat cu laborator Fortinet si autorizat sa instruiasca studentii in vederea obtinerii certificarilor NSE.
La nivel global, exista cateva mii de institutii preuniversitare si universitare, cat si institutii non-guvernamentale cu rol educational care au subscris programului Fortinet Network Security Academy. Afilierea la FNSA ofera institutiilor din domeniul educatiei capacitatea de a-si sustine studentii sa devina parte a unui grup de elita de profesionisti in
securitate cibernetica.
Veracomp este din 2007 Master Distibutor Fortinet si din 2018
Centru Autorizat de Training Fortinet. In tot acest timp, distribuitorul a facut eforturi constante de a dezvolta programe educationale, de formare profesionala si supra-specializare, atat dedicate retelei sale de parteneri, cat si intr-un sens mai larg, prin proiecte adresate segmentului educational.
„In cadrul Veracomp, transferul de know-how catre parteneri si dezvoltarea unor proiecte dedicate institutiilor din domeniul educatiei a fost si ramane o prioritate constanta. Avem convingerea, sustinuta si de anii de experienta, ca solutiile bazate pe tehnologii inovatoare sunt mai corect puse in valoare atunci cand sunt exploatate de specialisti instruiti corespunzator. Cu atat mai valoros este un parteneriat cu o institutie de invatamant superior, care an de an isi pune pecetea asupra noii generatii de specialisti in domeniul IT. Suntem extrem de onorati si bucurosi ca – impreuna cu reprezentantii Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi – am reusit sa parcurgem toti pasii necesari pentru afilierea la Fortinet Network Security Academy,” declara Bogdan SARBU, Fortinet Business Unit Manager, in cadrul Veracomp.
Afilierea la Fortinet Network Security Academy inseamna ca in acest moment exista cadre universitare care au parcurs si – la randul lor – pot sa ofere instruire si pregatire specializata Fortinet pentru studenti, in cadrul unor laboratoare speciale.
„Afilierea la un program academic cu recunoastere internationala vine cu responsabilitati si avantaje. Ne-am lasat, cumva, usor convinsi sa indeplinim conditiile, fiind vorba in speta de cerinte de natura educationala, de dezvoltare profesionala si personala. Pentru ca acestea sunt – pana la urma – valori intrinsece ale misiunii pe care o avem ca profesori. Am obtinut astfel accesul la o serie de avantaje importante pentru studentii nostri: programul FNSA ofera posibilitati de instruire si de certificare unice, care anterior erau disponibile numai pentru clientii, angajatii si partenerii Fortinet. Absolventii FNSA dezvolta abilitati – foarte bine apreciate in piata – de protejare a retelelor impotriva amenintarilor cibernetice globale. Ideea de a oferi studentilor, pe langa o curricula completa si generoasa, acces la un set de cunostinte practice, care sa le asigure un avantaj suplimentar la angajare, a fost un argument important in decizia de a ne afilia programului academic Fortinet,” a spus Dr. Ing. Cristian AMARANDEI, Sef lucrari Departamentul de Calculatoare, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi.
Conform studiilor, pana in 2022 se estimeaza ca cererea pentru personal specializat in securitate cibernetica va creste cu 37% (Taylor Armerding, “Cybersecurity: Not Just “A” Job - Many Jobs of The Future,” Forbes, October 9, 2018.) Totodata, dupa cum reiese din cercetarile initiate de Fortinet si Datalere, companiile cer candidatilor, in medie, minim doua certificari pentru ocuparea unor posturi cu responsabilitati legate de securitatea infrastructurii.