Telefonul tau se incinge repede? Iata ce ar trebui sa faci
supraincalzire telefonde ce se incinge telefonultelefon incins
In zilele nostre, smartphone-ul a ajuns sa fie mai performant chiar si decat un calculator. Sunt rapide si au o putere de procesare foarte mare. Sunt insa si cateva aspecte mai putin placute.
De exemplu, unui telefon nu ii poti gasi o solutie de racire activa, pe cand la calculator poti folosi un ventilator pentru a-l raci. De aceea, sunt foarte dese momentele cand telefonul tau se incalzeste sau chiar cand se incinge atat de tare incat nu-l poti tine in mana. Daca ajungi in acest punct, ar trebui sa te ingrijorezi.
Atunci cand telefonul se incalzeste, automat devine mai lent. S-ar putea sa intampini dificultati in a face poze, in a folosi blitul sau in utilizarea altor aplicatii.
Telefonele inteligente pe care noi le folosim astazi au incorporat un mecanism care previne supraincalzirea. De aceea, atunci cand se incalzeste este posibil sa-ti afiseze anumite mesaje. Aceste avertismente au fost gandite pentru a evita o posibila situatie neplacuta pentru utilizator.
Ce ar trebui sa faci atunci cand telefonul tau este fierbinte? Cum ai putea evita situatiile?
- daca bateria sau carcasa este umflata, nu-l mai folosi. Abia dupa ce-l duci la un service si afli ce a dus la supraincalzirea lui il poti refolosi.
- daca il tii la incarcat si s-a incalzit prea tare, scoate-l din priza. Schimba cablul de incarcare sau adaptorul de priza. Incearca sa vezi daca se intampla asta si cand vrei sa-l incarci la un laptop. Daca da, atunci du-l la service.
- daca l-ai uitat in soare, inchide-l imediat. Ideal ar fi sa eviti sa-l bagi in buzunar sau sa-l acoperi. Important este sa-l tii la umbra, dar sa-l lasi sa se raceasca singur. Il poti utiliza din nou in minimum 10 minute.
- daca il tii in mana in timp ce folosesti anumite aplicatii, editezi fotografii, te joci, ar trebui sa stii ca ar fi indicat sa nu-l mai tii in mana. Astfel nu se va incalzi foarte repede.
- incerca sa nu folosesti smartphone-ul cand este la incarcat, il suprautilizezi, si pe langa faptul ca se incalzeste, bateria nu va tine mult timp
Ar trebui sa stii cauzele supraincalzirii telefonului tau. Acesta se poate incalzi din cauza bateriei, deoarece incarcarea si descarcarea ei se face cu disipare de caldura. Procesorul reprezinta cel mai mare consumator de energie, de aceea, cand este foarte solicitat cu jocuri sau aplicatii complexe, telefonul se incalzeste. De asemenea, modul radio poate fi un alt factor care duce la incalzirea telefonul. Pe langa acestea, camera foto si ecranul, folosit la intensitate maxima, pot determina o disipare de caldura.
In cazul in care vezi ca telefonul tau si-a schimbat instantaneu regimul termic, chiar daca stii sau nu cauzele incalzirii, ar fi bine sa mergi la un service sau sa iei legatura cu cel de la care l-ai cumparat.
Citesti si:
Durata medie de viata a unui iPhone este de 4 ani si 3 luni. Apple si-a cerut scuze