Sistemele de supraveghere video, moft sau necesitate?
sistem supraveghere videosisteme securitate
Vremea cand sistemele de supraveghere video erau considerate un moft al oamenilor anxiosi a trecut de multa vreme, aceste dispozitive complexe fac parte din viata de zi cu zi si asigura siguranta personala si a bunurilor de valoare.
Cele mai multe sisteme de supraveghere video pot fi intalnite in institututiile bancare, in institutiile publice, in locuintele personale, ansamblurile rezidentiale si cladirile de birouri. Kiturile profesionale existente pe piata sunt extrem de eficiente intrucat inregistreaza si stocheaza informatiile in servere specializate pentru o perioada stabilita.
Avantaje si beneficii sisteme de supraveghere video
Camerele de supraveghere au scopul de a creste siguranta personala, de a descuraja si tine hotii si raufacatorii la distanta, de a identifica persoanele implicate in incidente sau accident. Multe dintre sistemele existente pe piata sunt prevazute cu senzori speciali care detecteaza miscarea, fumul si caldura provocate de incendii, deci pe langa rolul de a inregistra si supraveghea pot fi folosite ca alarma.
Alegerea unui
sistem de supraveghere video trebuie realizata cu mare atentie, intrucat investitia este una destul de costisitoare. Este important ca sistemul ales sa se plieze pe caracteristicile locatiei in care este implementat si sa raspunda necesitatilor de utilizare, sa poate fi utilizat confortabil. Iata care sunt aspectele de care trebuie sa se tina seama pentru a face alegerea perfecta.
1.
Unitatea de supraveghere potrivita! Primul pas este de a alege unitatea potrivita necesitatilor, trebuie sa se tina cont ca un sistem de supraveghere este compus mai multe dispozitive: element central, camere de inregistrare, sursa de alimentare si hard de stocare a datelor. Dispozitivul DVR este responsabil de redarea si reproducerea imaginilor inregistrate. Numarul de canale al DVR-ului variaza in functie de numarul camerelor instalata. Acest dispozitiv si cel care sustine conectarea la internet, la server si celelalte periferice.
2. Camerele - pentru exterior sunt recomandate dispozitivele de inregistrare care functioneaza in conditii grele si nu sunt afecte de intemperii, pentru o protectie ridicata sunt mai potrivite camerele cu functii de inregistrare nocturna. Pentru a spori eficienta, sistemul trebuie complectat cu camere de inregistrare cu rezolutie mare, astfel toate detaliile sunt mai bine observate.
3. Sursa este importanta, inrucat asigura energia necesara functionari intregului sistem, trebuie alese acele dispozitive cu surse auxiliare care sa ofera rezultate eficiente si in conditii speciale.
4. Hard-ul sistemului, este acea componenta care indispensabila pentru stocarea informatiilor inregistrate. Trebuie mentionat ca aceasta componenta functioneaza continuu, fara intreruperi deci are nevoie de o constructie robusta.
Sistemele de supraveghere disponibile pe piata sunt performante si usor de gestionat. Pentru a beneficia de eficienta maxima este important sa se achizitioneze modelul potrivit.
In cazul in care se doreste o solutie complexa, un
soft de management sisteme securitate este imperativ. Acesta asigura controlul intregului ansamblu dintr-o singura interfata, simpla si intuitiva.