Inteligenta artificiala joaca un rol din ce in ce mai important in viata noastra de zi cu zi. Am putea spune chiar ca am ajuns sa o folosim aproape toti, uneori chiar fara sa ne mai dam seama. Spre exemplu, cati dintre noi nu folosim ChatGPT? Sau, chiar daca nu il folosim in mod direct, cati dintre noi nu ajungem sa interactionam cu un GPT folosit de o companie de a carei servicii beneficiem?
ChatGPT este un model de limbaj dezvoltat de OpenAI, bazat pe arhitectura GPT-3.5. Acesta utilizeaza inteligenta artificiala pentru a genera raspunsuri coerente si relevante in functie de inputul primit. Cu o capacitate impresionanta de a intelege si de a genera limbaj natural, ChatGPT poate fi folosit in diverse domenii, inclusiv in educatie.
Spre exemplu, ChatGPT poate oferi suport in invatarea limbilor straine, permitand elevilor sa practice conversatii intr-un mod interactiv. Profesorii pot integra ChatGPT in lectii pentru a crea exercitii de conversatie realiste si personalizate. Totodata, Modelul poate fi utilizat pentru a oferi explicatii suplimentare sau tutoriale interactive asupra unor subiecte specifice.
Elevii pot adresa intrebari despre materialele didactice si pot primi raspunsuri personalizate pentru a-si consolida cunostintele. Potrivit specialistilor, ChatGPT poate ajuta chiar si la corectarea scrisului elevilor, oferind sugestii privind gramatica, vocabularul si structura propozitiilor. Acest lucru poate contribui la imbunatatirea abilitatilor de scriere ale elevilor.
Mai departe, prin intermediul conversatiilor simulate, ChatGPT poate stimula gandirea critica a elevilor, provocandu-i sa formuleze intrebari complexe si sa dezbata diverse subiecte. Venind in sprijinul profesorilor, ChatGPT poate contribui la generarea rapida de materiale educationale, cum ar fi teste, lectii si resurse suplimentare, pentru a imbogati experienta de invatare a elevilor. Nu in cele din urma, tehnologia poate oferi suport suplimentar pentru elevii cu nevoi speciale, oferind explicatii personalizate si adaptandu-se la ritmul si stilul de invatare al fiecarui elev.
De toate aceste avantaje beneficiaza acum si elevii si profesorii din cinci unitati de invatamant din Danemarca, in cadrul unui proiect pilot. "Cred ca este grozav. Adica, este un instrument aproape ca oricare altul din lume. Este aproape ca un motor de cautare, insa poti fi mai specific cu el si, iti poate oferi raspunsuri mai personalizate decat daca ai tasta ceva pe Google", a declarat Jacob Yde Dideriksen, in varsta de 17 ani, elev la Horsens Gymnasium.
Citeste si: Poate cineva sa-ti urmareasca telefonul, chiar daca e oprit?
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si