Anul 2020 este cel al marilor lansari pe piata smartphone-urilor, cu preturi in tendinta ascendenta pentru modelele de top, ajungand chiar si la sume de peste 1000€.
Apple a ochit acest moment sa lanseze noul iPhone SE, un telefon cu performanta similara celor bazate pe Snapdragon 865, dar cu un pret mult mai mic. Singurul competitor pe care l-ar putea avea in momentul din tabara Android ar fi Samsung Galaxy S10 lite.
Hai sa-l cunoastem mai bine pe iPhone SE 2020.
Design & Display
iPhone SE 2020 vine intr-o cutie minimalista, in care sunt impachetate castile pe mufa lightning, un incarcator de retea cu cablu lightning, cheita pentru nano SIM, brosurile de utilizare si, bineinteles, nelipsitele stickere Apple. iPhone SE este disponibil in trei culori – red, black sau white, si vine cu 3 variante de memorie de stocare – 64GB, 128GB sau 256GB.
La capitolul design, noul iPhone seamana izbitor cu iPhone 7 si iPhone 8, singura diferenta vizibila fiind pozitionarea logo-ului pe spate. In loc de in partea superioara, asa cum era la variantele mai vechi, logo-ul este pozitionat acum pe centrul telefonului. Tot la capitolul similaritati, iPhone SE 2020 vine cu display-ul de 4.7" al lui iPhone 8, cu rezolutie 750x1334px (326ppi), tratat cu un strat oleofobic pentru a-l proteja de amprente. Pentru o mai mare protectie, se poate aplica o folie si o husa de telefon dedicata.
Hardware & software
Daca pana acum l-am asemanat foarte mult cu iPhone 7 sau 8, cand vorbim despre componente si performanta putem deja sa tintim mai sus – mult mai sus. iPhone SE 2020 vine cu cel mai puternic chip pus de Apple intr-un smartphone, adica Apple A13 Bionic (7nm+), integrat inclusiv in iPhone 11 Pro Max. Ce este diferit? Memoria RAM – in cazul noului model, fiind cu 1GB mai mica. In plus, ruleaza ultima versiune de iOS, si anume iOS 13.5, dezvoltata recent.
Comparat cu rivalul sau Samsung Galaxy S10 Lite, iPhone vine cu un procesor mai performant, dar cu jumatate din memoria RAM. Ce inseamna asta? Nu mare lucru, am putea spune, avand in vedere ca memoria nu a avut niciodata un impact semnificativ atunci cand vine vorba despre telefoane Apple.
Vrei sa platesti prin Apple Pay? Sigur! iPhone SE 2020 integreaza tehnologie NFC, ca sa poti plati contactless direct cu telefonul. In plus, vine si cu posibilitate de incarcare Wireless a bateriei, lucru pe care rivalul sau pe Android nu-l are.
Ca tot vine vorba despre baterie, trebuie sa amintim ca incarcarea la iPhone este destul de greoaie fata de modelele pe Android, care au inceput sa integreze viteze tot mai mari de incarcare in modelele actuale. In plus, acumulatorul de 1821 mAh necesita atentie sporita la gestionarea energiei, in cazul in care doresti sa-ti tina intreaga zi la o singura incarcare. Ca sa scapi de aceasta grija, il poti accesoriza cu o baterie externa.
Camera
Da, stim foarte bine ca Apple se lauda intotdeauna cu senzorii foto integrati in telefoanele lor. Dar oare chiar isi merita renumele? Hai sa vedem. iPhone SE 2020 vine cu o camera principala de 12MP cu diafragma f/1.8 cu unghi larg de focalizare si stabilizator optic de imagine. Suna la fel ca senzorul foto integrat pe iPhone XR, nu-i asa? Adevarul este ca fotografiile obtinute sunt mult mai clare si mai detaliate, diferenta fiind facuta, bineinteles, de soft.
Pe langa modul clasic, camera vine cu modurile time-lapse, slo-mo de pana la 240fps, video standard la calitate 4K, portret si panorama.
La capitolul culoare, camera reda fidel nuantele, fara supra saturatie sau HDR agresiv, cum furnizeaza alti producatori de top. S-a descurcat chiar bine si in conditii de luminozitate scazuta, chiar si fara sa integreze un mod dedicat pentru fotografiere nocturna.
Concluzii
Ca strategie, putem spune ca Apple a dat lovitura cu iPhone SE 2020. Initial, publicul tinta a fost posesorii de iPhone mai vechi care-si doresc un update de performanta fara sa-si dea bugetul peste cap. Dar se pare ca modelul a atras atentia chiar si utilizatorilor de Android, mereu in cautare de un raport pret/performanta avantajos. Pe scurt, iata parerea noastra despre acest model:
PRO:
- raport calitate/pret avantajos
- camera foto/video echilibrata
- touch ID
- actualizari prompte de soft
CONTRA
- autonomia scazuta
- viteza lenta de incarcare
- design-ul clasic
Review scris din partea echipei ThePhoneGeeks, EuroGsm.
Ultimele NOUTATI
Cat castiga un IT-ist in Romania, chiar daca n-are facultate? Salariu dublu fata de media nationala
Inca astepti sa se prabuseasca piata imobiliara sa-ti cumperi un apartament? Gresit!
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Te-ar putea interesa si