Google sustine tinerii romani sa-si deschida start-up-uri tech
techstart-upantreprenorieducatie antreprenorialagoogleprogramatori
Gigantul Google va lansa la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN) un atelier digital pentru programatori, un hub tehnic care are scopul de a-i ajuta pe studenti sa isi infiinteze si dezvolte start-up-uri tech.
Google vine in sprijinul tinerilor programatori romani, care isi doresc o cariera antreprenoriala in domeniul tech.
”Google lanseaza in toamna anului 2018 atelierele digitale pentru programatori, trei hub-uri tehnice, in trei universitati din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, in care ne propunem sa facem patru tipuri de activitati si anume traininguri pe dezvoltarea de aplicatii mobile, suport si mentorat pentru studentii care doresc sa aiba acces la anumite tehnologii, sprijinirea infiintarii start-up-urilor tech de catre studenti, oferirea de suport in valoare de 20.000 de dolari pentru start-up-urile tech care doresc creasca mai repede si sa se extinda.
Rolul hub-ului este de a complementa invatarea pe care studentii o au in universitate si de a-i ajuta sa-si transforme proiectele in start-up-uri iar acestea sa creasca mai departe”, a spus Dan Oros, Marketing Manager Google Romania.
Prezent la o manifestare organizata in cadrul Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN), Oros a declarat ca ca, in cadrul noului hub, vor avea loc si traininguri pentru studenti pe dezvoltarea aplicatiilor mobile si alocarea de suport si mentorat pentru cei care doresc sa aiba acces la anumite tehnologii.
Concret, Google va oferi studentilor posibiltatea de a face practica, in conditiile in care UTCN are activitati didactice bazate in cea mai mare masura pe teorie. Cursurile din cadrul hub-ului vor fi tinute de programatori ai companiei care sunt romani.
Rectorul UTCN, Vasile Topa, a declarat la randul sau ca municipiul Cluj-Napoca este un magnet pentru ceea ce inseamna invatamant universitar, reteaua de ateliere digitale create de Google urmand sa isi arate rodul peste cativa ani.
Tara noastra este un obiectiv strategic pentru marile companii tech din lume, in conditiile in care Romania ocupa ultimul loc in UE la folosirea internetului si la digitalizare, potrivit unui raport al Comisiei Europene pe 2017.
Citeste si:
Retelele sociale au conectat lumea, dar au indepartat oamenii
Sursa foto: pexeles.com