Desi poate parea greu de acceptat, acest proces a inceput deja de cateva decenii. Robotii au inlocuit deja activitatea anumitor angajati, mai ales in ceea ce priveste marile industrii, care impun productia la scara mare. Inlocuirea anumitor munci umane de catre roboti nu mai este desprinsa dintr-un scenariu de film SF, ci este o parte integrata deja in realitatea contemporana.
Pentru moment, utilizarea robotilor este limitata la industrie si alte cateva activitati precum efectuarea anumitor operatiuni bancare, servicii de call center, procurarea biletelor de calatorie, etc., care sunt mult mai eficiente intr-un sistem automatizat.
In sfera industriei acestia s-au dovedit extrem de utili pentru ca au sustinut progresul tehnologic si au scutit oamenii de la un efort generos. Anumite procedee precum cararea unor greutati considerabile, manipularea anumitor substante, expunerea la temperaturi ridicate, nu sunt doar inconfortabile si greu de suportat, dar si extrem de periculoase pentru sanatate. In aceste conditii, optarea pentru folosirea robotilor pare perfect logica nu?
Totusi, exista temeri referitoare la extinderea atributiilor robotilor pana in punctul in care un numar extrem de mare de angajati ar fi disponibilizat si nu ar mai avea cum sa se intretina. Exista anumite considerente care contrazic aceasta teorie. De aceea, va invitam sa descoperiti ce pot face si ce nu pot face robotii.
In concluzie, robotii trebuie perceputi ca pe un mijloc de a ne face viata mai usoara, nu drept o amenintare. In domeniul industrial, acestia sunt ideal pentru reducerea costurilor si riscurilor, cresterea productiei si maximizarea profitului. De ce sa nu profitam de tehnologia disponibila?
Ultimele NOUTATI
ANPC-ul a bagat spaima in patronii de restaurante din Romania. Acuzatii grave privind controalele
Concedierea salariatului al carui post se desfiinteaza. Cateva probleme practice de avut in vedere
Partenerii nostri
Repausul saptamanal se acorda doar in natura? Demersuri si prevederi importante
Calificare/pregatire profesionala la locul de munca - prevederi legale
Obligatiile angajatorului la stabilirea salariului. Prevederi legale si explicatiile specialistilor
Reparatii autoturisme decontate prin firma de asigurari: Monografie contabila
Stabilirea rezidentei fiscale in Romania a persoanelor juridice straine [Ghid ANAF]
Ce beneficii extrasalariale neimpozabile pot primi angajatii in 2025?
Noua regula pentru functionarii publici: vor da teste scrise din legislatie in fiecare an!
Amenda GDPR pentru o firma care a divulgat informatii din actele de angajare ale unui fost salariat
Indemnizatia de doctorat: Valoarea in 2025 si cum se poate obtine
Te-ar putea interesa si