Desi poate parea greu de acceptat, acest proces a inceput deja de cateva decenii. Robotii au inlocuit deja activitatea anumitor angajati, mai ales in ceea ce priveste marile industrii, care impun productia la scara mare. Inlocuirea anumitor munci umane de catre roboti nu mai este desprinsa dintr-un scenariu de film SF, ci este o parte integrata deja in realitatea contemporana.
Pentru moment, utilizarea robotilor este limitata la industrie si alte cateva activitati precum efectuarea anumitor operatiuni bancare, servicii de call center, procurarea biletelor de calatorie, etc., care sunt mult mai eficiente intr-un sistem automatizat.
In sfera industriei acestia s-au dovedit extrem de utili pentru ca au sustinut progresul tehnologic si au scutit oamenii de la un efort generos. Anumite procedee precum cararea unor greutati considerabile, manipularea anumitor substante, expunerea la temperaturi ridicate, nu sunt doar inconfortabile si greu de suportat, dar si extrem de periculoase pentru sanatate. In aceste conditii, optarea pentru folosirea robotilor pare perfect logica nu?
Totusi, exista temeri referitoare la extinderea atributiilor robotilor pana in punctul in care un numar extrem de mare de angajati ar fi disponibilizat si nu ar mai avea cum sa se intretina. Exista anumite considerente care contrazic aceasta teorie. De aceea, va invitam sa descoperiti ce pot face si ce nu pot face robotii.
In concluzie, robotii trebuie perceputi ca pe un mijloc de a ne face viata mai usoara, nu drept o amenintare. In domeniul industrial, acestia sunt ideal pentru reducerea costurilor si riscurilor, cresterea productiei si maximizarea profitului. De ce sa nu profitam de tehnologia disponibila?
Ultimele NOUTATI
Salariul unui inginer in Romania: cat de bine sunt platiti inginerii, in functie de experienta
Majorare alocatii copii. S-a decis! Cand intra mai multi bani in contul parintilor si cat vor primi in plus
Seful BNR, avertisment despre majorarile salariale din sectorul privat: Suntem pentru cresteri salariale, dar datele sunt decorelate cu productivitatea
Ghidul soferului. Ce sa faci cand martorul de bord al presiunii in pneuri se aprinde
Partenerii nostri
CONDITII cumul pensie cu salariu. Pasi de urmat si documente necesare
Modificarea unei norme intregi de lucru in fractiune de norma. MODEL act aditional
Te-ar putea interesa si
Seful BNR, avertisment despre majorarile salariale din sectorul privat: Suntem pentru cresteri salariale, dar datele sunt decorelate cu productivitatea