Ce cred, de fapt, politicienii nostri despre piata cripto. E teapa sau nu? Ministru: Hai sa scrie New York Times despre noi
piata criptopiata criptomonedelorcrypto
Industria criptomonedelor nu mai poate fi privita, in acest moment, in nuante de gri. Fie o vezi "alba", ca pe o oportunitate de a investi si de a castiga, fie o vezi ca pe o gaura neagra pentru banii tai, cu sansele cele mai mari de a nu-ti mai recupera nici macar investitia.
S-a ajuns aici pe fondul volatilitatii extreme demonstrate de piata in ultima perioada, cand cele mai mari monede virtuale au inregistrat pierderi, unele dintrele considerate stabile prabusindu-se definitiv. investitorii, in aceste vremuri tulburi, au vandut activele considerate cu risc si s-au indreptat catere acele investitii traditionale, de refugiu, cum ar fi, de exemplu, aurul. Acest lucru a generat cea mai mare parte a crizei in care se zbate industria acum.
Odata cu aceste evenimente, unii oameni au decis ca e prea riscant sa-si mai plaseze economiile aici sau sa se gandeasca vreodata sa intre pe piata, in timp ce altii s-au gandit ca e un moment bun sa cumpere, in asteptarea preturilor mari. Pana la urma, nu putem sa stim cine a tras cartea castigatoare, dar putem sa analizam opinii ale oamenilor ce ocupa functii ce ii indreptatesc sa vorbeasca pe aceasta tema, iar una dintre aceste persoane este si Sebastian Burduja, ministrul Digitalizarii.
Prezent in cadrul dezbaterii The Stakeborg Talks, oficialul de la Palatul Victoria pare sa fie destul de deschis catre adoptarea acestor tehnologii, pe masura ce economii mari ale lumii au in plan reglementarea acestor piete.
-
Ministrul Digitalizarii: "Hai sa scrie New York Times despre noi ca se intampla asta in Romania"
"Exista aceste tehnologii noi (n.r. crypto si blockchain). Ar fi intelept din partea noastra sa stim cum le exploatam. Pe de o parte pentru a atrage investitii, pe de alta parte pentru a ii permite romanului de rand sa isi inmulteasca agoniseala, daca o face intr-un mod responsabil, bine informat. (…) Este o competitie globala pentru talent, resurse, capital. Daca SUA isi pun problema cum sa reglementeze aceasta zona, astfel incat sa aiba inovare, dar totodata sa nu ii lase pe oameni prada unor rau-voitori, cred ca e o problema pe care trebuie sa ne-o punem si noi si cumva trebuie sa o reglementam (...)
Vorbeam cu cei din Ministerul de Interne: Oameni buni, avem un proiect de lege cu masini autonome, masini care se conduc singure. Haideti sa cream cadrul sa se intample asta in Romania. Cei de acolo sunt deschisi si sper sa ne iasa si acest lucru. La fel se intampla si in cazul dronelor care livreaza. Avem eMAG. Sunt convins ca Iulian Stanciu ar fi foarte bucuros sa poata livra, macar ca studiu pilot, pachetele mici cu drone. Hai sa scrie New York Times despre noi ca se intampla asta in Romania. Pentru ca in momentul in care se va afla de acest lucru o sa atragem noi investitii. Si investitiile genereaza noi locuri de munca, salarii mai mari, deci o viata mai buna. Sunt insetat dupa lucruri noi care sa ne puna pe harta lumii in materie de progres, inovare, avangarda", a spus ministrul.
Te-ar putea interesa si: Povestea unui mare esec: de ce nu a reusit Bitcoin sa ne protejeze de inflatie, desi asta ne-a promis
O alta opinie demna de luat in calcul este cea a lui Ilie Puscas, noul Country Manager Binance. Acesta pune mare pret pe informare si educatie in privinta zonei cripto. Oamenii trebuie sa stie cum functioneaza lucrurile, trebuie sa cunoasca tehnologia, sa stie ceea ce se intampla cu banii lor si care e mecanismul din spatele acestei industrii care pare sa fi "prins" foarte bine la publicul investitor roman, in tara noastra fiind deja milioane de persoane care tranzactioneaza pe piata activelor digitale.
"Ne concentram pe partea de educatie. Vrem ca userii din Romania sa inteleaga crypto, atunci cand se alatura Binance sa urmeze Binance Academy – un curs pentru care vor fi rasplatiti daca il finalizeaza si sa stie apoi sa faca trading si sa isi managerieze asseturile digitale. Binance Academy urmeaza sa se lanseze in urmatoarele luni. Dar, in acelasi timp, vrem sa fim cat mai aproape de piata autohtona. De exemplu, am lansat un call pentru Binance Labs, un incubator deschis si businessurilor din Romania. Chiar sfatuim startupurile de crypto din autohtone sa aplice", a spus Ilie Puscas.
Foto: pixabay