Intr-o lume marcata de progrese tehnologice fara precedent, conceptul de inteligenta artificiala a capatat o importanta deosebita. De la tehnologiile emergente pana la aplicatiile din viata de zi cu zi, inteligenta artificiala a adus cu sine o revolutie profunda in modul in care interactionam cu tehnologia si cu lumea inconjuratoare. Practic, suntem martorii unei transformari radicale a realitatii noastre, intr-o masura fara precedent.
Prin intermediul asistentilor virtuali si a algoritmilor de invatare automata, inteligenta artificiala s-a infiltrat in mai multe aspecte ale vietii noastre. Experienta noastra online si consumul de continut sunt modelate de sugestiile personalizate furnizate de algoritmii AI, astfel incat interactiunea noastra cu platformele online este intr-un fel mediata de tehnologie. Automatizarea inteligenta ne insoteste in fiecare zi, de la rutele sugerate de GPS pana la casele inteligente care se adapteaza la preferintele noastre.
In timp ce inteligenta artificiala aduce cu sine beneficii evidente, nu putem nega faptul ca exista si riscuri semnificative. Utilizarea intensiva a datelor cu caracter personal ridica ingrijorari cu privire la confidentialitate si securitate. De asemenea, cresterea dependentei de tehnologie poate duce la pierderea anumitor abilitati umane, ceea ce poate schimba radical modul in care interactionam unii cu altii si cu mediul inconjurator.
De asemenea, intr-o lume in care robotii si masinile inteligente devin tot mai comune, se pune intrebarea cu privire la viitorul locurilor de munca si la modul in care oamenii vor coexista cu tehnologia.
In acest context, Bill Gates, unul dintre pionierii tehnologiei, exprima incredere in beneficiile aduse de inteligenta artificiala, dar subliniaza necesitatea de a dezvolta si implementa aceasta tehnologie intr-un mod etic si responsabil. Gates sustine reglementarea si dezvoltarea durabila a inteligentei artificiale pentru a evita consecintele negative nedorite si pentru a maximiza beneficiile pentru societate.
In urma cu cateva zile, in cadrul unui podcast realizat de Sal Khan, Bill Gates a vorbit din nou despre dezvoltarea rapida a programelor de inteligenta artificiala precum ChatGPT. Initial, Gates nu a avut incredere in produsul Microsoft OpenAI, declarandu-se complet neimpresionat: “Mi-am spus: Da, este un fel de savant idiot. Nu cred ca este practic”.
Bill Gates i-a cerut atunci lui Sam Altman, directorul general OpenAI, sa il faca pe ChatGPT sa demonstreze cunostinte umane avansate si sa obtina un punctaj cat mai mare la AP Biology, un fel de examen de bacalaureat de la noi. Gates a crezut ca cei de la OpenAI vor avea nevoie de cel putin trei ani pentru a face acest lucru.
Sam Altman s-a intors insa dupa numai doua luni la Bill Gates cu performanta ceruta de acesta. Programul si-a demonstrat capacitatea de intelegere a lucrurilor in cadrul examenului, reusind o performanta demna de o persoana umana. In cele din urma, Bill gates s-a aratat impresionat de ceea ce au reusit cei de la OpenAI intr-un timp atat de scurt.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si