Peste un miliard de utilizatori din toate colturile lumii au folosit anul trecut Facebook Marketplace pentru a cumpara sau pentru a vinde fel si fel de lucruri. Platforma lui Mark Zuckerberg s-a transformat practic intr-un gigant comercial, unde oricine poate cumpara orice fara mare bataie de cap. In plus, Marketplace-ul de pe Facebook are marele avantaj de a permite utilizatorilor sa caute anunturi din zona lor locala.
Pana acum totul suna foarte frumos, insa lucrurile sunt ceva mai complicate. Si asta pentru ca nu sunt deloc putin cei care au fost inselati prin intermediul acestui Facebook Marketplace. Mai exact, potrivit unui sondaj, unul din sase respondenti au declarat ca au fost victimele unei fraude.
Uite patru metode prin care poti sa fii inselat foarte usor atunci cand cumperi ceva prin Facebook Marketplace!
Dorinta unui vanzator de a muta discutia inca din prima secunda pe o alta platforma ar trebui sa iti dea de gandit. De cele mai multe ori, infractorul isi doreste sa nu existe dovezi ale discutiilor care ar putea duce la dezactivarea contului lui pe platforma. In plus, daca vanzatorul iti va solicita sa faci imediat plata prin transfer bancar, Revolut sau orice alta metoda, ar fi bine sa te retragi cat mai rapid din discutie.
Ai gasit un produs nou care este vandut la numai 60% din pretul cu care este vandut intr-un magazin? Nu te bucura prea repede, s-ar putea sa fie vorba despre un produs contrafacut, care nu are nicio legatura cu produsul original. In cazul in care ti se pare ca produsul are un pret prea bun ca sa fie adevarat, gandeste-te de doua ori inainte de a plati banii pe el!
Ai vandut ceva prin intermediul Facebook Marketplace si ai primit dovada unei plati mult mai mari? Cumparatorul iti va spune ca este o greseala, insa nu este deloc asa. Cel mai probabil, infractorul a folosit un card de credit furat pentru a face plata. Iti va cere sa ii restitui banii pe care i-a trimis in plus. Cei care cred in aceasta greseala si trimit banii vor realiza abia peste o zi sau doua ca acea plata initiala nu a fost efectuata de fapt niciodata. Astfel, cei pagubiti raman si fara bani, dar si fara produs.
Daca esti hotarat sa cumperi ceva prin intermediul platformei Facebook Marketplace, uita-te cu atentie la profilul persoanei de la care vrei sa cumperi acel produs. Infractorii care vand produse contrafacute se folosesc de regula de asemenea conturi false. Dupa ce reusesc sa vanda cateva produse, isi dezactiveaza imediat conturile, ceea ce va face ca identificarea lor sa devina aproape imposibila.
Ultimele NOUTATI
Aurul sparge toate recordurile! Pretul atinge un nou maxim istoric dupa atacurile lui Trump asupra bursei americane
Granturi de cate 50.000-300.000 EUR pentru microintreprinderi romanesti! Vezi aici cum poti obtine finantarea
Leadership cu impact: de ce liderii viitorului sunt orientati catre comunitate si dezvoltare durabila
De ce sa alegi becuri auto H1 pentru o vizibilitate perfecta pe orice drum
Partenerii nostri
Munca in folosul comunitatii, prestata de catre un salariat. Cum va fi figura in pontaj?
Procedura de inregistrare in REGES-ONLINE - explicatiile specialistilor, referitor la CM
Digitalizarea in HoReCa: de la hartii la softuri inteligente
Concedii neefectuate: Calcul indemnizatie, inregistrare contabila si tratament fiscal
Fara erori si fara stres: Ghidurile de care orice PFA are nevoie in 2025
Organizarea eficienta a documentelor in mediul juridic modern
Legea 334/2006 - Finantarea Campaniilor Electorale [Actualizata 2025]
Legea 370/2004 privind alegerea Presedintelui Romaniei [Actualizata 2025]
Te-ar putea interesa si