Nu avem prea multe motive sa fugim de tehnologie, spun studiile.
Astfel de păreri sunt sustinute de diverse studii care vorbesc despre rolul pozitiv al tehnologiei in vietile noastre:
1. Masinile electrice, populare deja in Japonia, unde numarul statiilor de incarcare pentru masinile electrice a depasit numarul benzinariilor, dar si in tari ca Norvegia si Olanda, consuma, pe aceeasi distanta, doar doua treimi din energia pe care o consuma o masina care functioneaza cu benzina, potrivit unui studiu UE. Nu toate vestile sunt bune: un alt studiu, realizat in Statele Unite, atrage atentia asupra faptului ca de multe ori dealerii auto nu incurajeaza achizitionarea unor astfel de vehicule, o problema pe care cumparatorii au semnalat-o, se pare, si in Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia - probabil unul dintre motivele pentru care o companie ca Tesla alege sa isi vanda direct masinile.
2. Japonezii sunt inaintea restului lumii si cand vine vorba despre schimbarea altor obiceiuri. De exemplu, au fost printre primii care au folosit dispozitive de fumat care incalzesc tutunul, fara sa il arda, si care fac uitate astfel fumul, scrumul si mirosul neplacut, ca alternativa la tigarile traditionale. Dispozitive ca IQOS au tot mai multi utilizatori si la noi in tara, un studiu realizat recent in Anglia, de catre Public Health England, aratand ca produsele pe baza de tutun incalzit elimina cu pana la 95% mai putine substante nocive, comparativ cu tigarile traditionale.
3. Un studiu realizat la Universitatea din York, Marea Britanie, arată că a fi bun la jocurile video este un semn de inteligență, astfel de jocuri funcÈ›ionând asemenea unor teste IQ. ExplicaÈ›ia? Sunt jocuri de strategie È™i perspicacitate. Mai mult, tehnologia are, se pare, un efect pozitiv È™i în cazul celor care suferă de ADHD sau au doar probleme de concentrare, È™i nu este o cauză a acestor probleme, aÈ™a cum s-ar putea crede.
Sursa foto: Shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
Vesti fabuloase la inceput de an, pentru romanii care traiesc si muncesc in strainatate. Ce se intampla cu preturile in Italia, Germania, Spania sau Franta?
Poate ajunge Bitcoin sa valoreze 200 k sau chiar 300 k de dolari in 2025? Analistii merg mai departe: va inlocui aurul fizic!
Surpriza in prag de AN NOU pentru toti romanii datori la banci. Mugur Isarescu este Mos Craciun pentru ei!
Schimbare radicala pentru toti romanii care au card la ING. Banca anunta oficial ce se intampla de acum!
De ce nu este bine sa vorbesti despre bani pe 1 ianuarie? Superstitii care aduc succes in afaceri
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212