Mustele sovietice ar putea eradica flagelul foametei in intreaga lume
Compania japoneza "Musca" (nu-i nicio gluma, fiindca denumirea stiintifica a mustei este "musca domestica") a anuntat, citata de "Le Figaro, ca in urma unei selectii stricte a izbutit sa produca la nivel industrial muste care ar putea rezolva problema foametei in intreaga lume.
Cercetarile au fost incepute in fosta URSS, de cercetatori care lucrau in industria spatiala sovietica in ideea de a pregati zboruri cu echipaj uman catre planeta Marte.
Ideea este urmatoarea: larvele mustelor selectionate vor descompune mai intai deseuri organice, apoi, satule fiind, vor fi transformate, ele insele, in hrana pentru animale si ingrasaminte pentru culturile de vegetale.
Conform studiilor efectuate de japonezii de la "Musca", o dorada hranita cu larvele de musca este, in medie, cu 40% mai "corpolenta" decat o dorada care se hraneste natural.
Nici excrementele larvelor nu sunt de neglijat: acestea pot fi folosite cu succes drept ingrasamant natural in agricultura. Si, lucru deloc de neglijat, lucrarea larvelor de musca nu va impovara planeta cu emisii suplimentare de bioxid de carbon.
Dar de unde vine ideea aceasta cu mustele prietenoase? Vine din vremea destramarii URSS, cand o seama de cercetatori sovietici, ramasi fara obiectul muncii, si-au vandut rezultatele cercetarilor catre mai multi antreprenori, majoritatea japonezi.
Mustele selectionate de sovietici au o rata de inmultire superioara mustelor comune. "Dupa 1.100 de generatii de muste selectionate, putem spune ca diferenta dintre mustele noastre si mustele comune este aidoma diferentei dintre un Ferrari si o masina obisnuita." – a afirmat Yuya Roy Komatsu, responsabilul cu relatiile internationale al companiei nipone "Musca", citat de "Le Figaro".