Michael Schumacher este un fenomen creat de el insusi. Desi provine dintr-un mediu umil, fara bani, a ajuns sa domine cel mai spectaculos si mai periculos sport din lume. Cand Schumacher a obtinut cel de-al saptelea titlu mondial in 2004, dupa care a perseverat pana la un total de 91 de victorii de Grand Prix, i-a lasat mult in urma pe marii Senna, Prost si Fangio si a ridicat stacheta la un nivel pe care nimeni nu si l-ar fi imaginat vreodata posibil.
Dar atunci cand ai in fata fenomenul Michael Schumacher, este greu sa ajungi sa cunosti caracterul omului Michael Schumacher. Nu ajuta nici faptul ca este o persoana foarte rezervata, mereu atenta sa nu permita presei si publicului sa se apropie prea mult. Etosul sau sportiv a fost intotdeauna “nu dezvalui niciodata nimic” si acest principiu a fost valabil atat in ceea ce priveste caracterul sau, cat si concurenta pe pista.
Schumacher a avut un mic diavol in el si multi nu sunt inca dispusi sa-l ierte pentru acest lucru. La asta s-a adaugat si faptul ca s-a dedicat cu totul meseriei si artei sale, cautand in mod meticulos perfectiunea. Actrita de origine franceza Jeanne Moreau a spus odata ca „perfectiunea intr-un om este usor de admirat dar greu de iubit” si aceasta observatie a fost cu siguranta valabila si in cazul lui Michael Schumacher. El nu a avut stilul lui Senna, nici evidenta pasiune bruta a acestuia. In schimb, precizia, munca grea, disciplina si abilitatea de a-si controla emotiile au fost semnele sale distinctive. Dar aceste calitati nu castiga inimi si minti. A refuzat sa-si arate umanitatea despre care cei care il cunosc foarte bine jura ca este exceptionala, dupa cum vom descoperi in biografia lui James Allen.
Odata cu acest titlu, Preda Publishing lanseaza si colectia iLegend, colectie dedicata legendelor sportului, in cadrul careia vor aparea in curand biografiile unor icon-uri mondiale ale tenisului, boxului si baschetului.
James Allen este cunoscut in Marea Britanie si in tarile vorbitoare de limba engleza drept comentatorul principal al postului ITV pentru editiile televizate de Formula 1. A lucrat ca jurnalist si comentator de Formula 1 inca din 1990, cu un an inainte de debutul uimitor al lui Schumacher la echipa Jordan. James l-a inlocuit pe Murray Walker ca voce a motorsportului in 2001 si, prin munca sa vasta pentru Financial Times, s-a impus ca unul dintre scriitorii cu cea mai mare autoritate in Formula 1. In 1995, a fost coautor al bestsellerul-ului autobiografic al lui Nigel Mansell, Mansell. The People’s Champion.