In ianuarie, Curtea Suprema de la Paris a obligat Twitter sa dezvaluie informatiile legate de Uniunea Studentilor Evrei din Franta si alte patru organizatii.
Grupurile s-au plans ca au devenit tinta unor mesaje rasiste pe Twitter.
Twitter a blocat tweet-urile in Franta, dar s-a opus predarii informatiilor despre respectivele persoane.
Site-ul de microblogging nu a dezvaluit (inca!) numele acestora si se gandeste sa faca iar apel la decizia instantei, a declarat o purtatoare de cuvant a Twitter.
"Suntem dezamagiti de decizia curtii. Vrem sa epuizam toate optiunile", a spus aceasta.
Miercuri, justitia franceza a stabilit ca Twitter nu a adus suficiente dovezi, care sa ateste "nevoia" protejarii datelor de identificare ale utilizatorilor respectivi.
Twitter nu a reusit sa implementeze o modalitate "accesibila si vizibila", prin care oamenii sa instiinteze echipa administrativa cu privire la continutul care reprezinta "o scuza pentru crimele comise impotriva umanitatii si un mijloc de incitare la rasism".
Justitia pariziana a stabilit ca Twitter trebuie sa implementeze o asemenea masura. UEJF (Uniunea Studentilor Evrei) a precizat ca mesajele contului hashtag#unbonjuif (#agoodjew) au incalcat legile franceze care incrimineaza manifestarile rasiale. Grupul a cerut Twitter sa stearga mesajele rasistilor.
Compania a acceptat. UEJF a decis ca "este prea putin" si in martie a dat in judecata Twitter-ul pentru 50 milioane dolari.
Organizatia a precizat ca Twitter nu a respectat termenul impus de justitie pentru divulgarea numelor antisemitilor. Presedintele grupului de evrei, Jonathan Hayoun, a "salutat" ultima decizie a instantei, adaugand ca Twitter "nu ar trebui sa se joace cu sistemul juridic francez".
"Twitter nu a facut niciun progres in vederea respectarii legilor din tara noastra. Primul pas ar fi sa respecte decizia instantei, sa stim si noi ca reteaua de socializare nu reprezinta un loc fara reguli".
Unii utilizatori Twitter au laudat, la randul lor, decizia Curtii franceze, postand mesaje precum "Bravo, #UEJF".