Sfaturi utile pentru protejarea contului de Facebook
facebookprotejare contnevoia de recunoasteresfaturi
Facebook este un instrument de socializare foarte util daca nu este atacat de persoane rauvoitoare. Pentru a folosi ceea ce este bun in Facebook este bine sa aplicam niste reguli de protejare a contului
Facebook-ul a devenit un companion indispensabil al romanilor. De ce ? Pentru ca au o acuta nevoie de recunostere si aceasta trebuie satisfacuta. Nimeni nu-si bate capul , astazi, in Romania, cu nevoile oamenilor. Pe Facebook poti avea o voce, ea poate fi deslusita, apreciata, impartasita, sau discutata cu prietenii.
Conform datelor www.facebrands.ro romanii sunt mari consumatori de Facebook – 9.600.000 persoane au cont, adica 44,44% din populatie. Internautii au in proportie de 85,44% un cont pe Facebook. Cei mai mari utilizatori sunt tinerii de 18-34 ani : 48,30%. 80% din utilizatori au varste cuprinse intre 13 si 44 ani.
Problema este ca ,desi este destinat construirii unor retele de prieteni, in care sa se satisfaca nevoia de recunoastere a fiecaruia , de multe ori apar “neprietenii”, care transforma Facebook-ul in dusman.
In acest sens este foarte bine sa-ti protejezi “jucaria”. Este bine venit, pe aceasta tema, articolul “Ghid transmis de Facebook: Cum sa va protejati contul”, 05.10.2017, Profit.ro.El reproduce principalele sfaturi date de Facebook, pentru a-l utiliza in siguranta si cu placere.
Iata principalele sfaturi:
• Protejati-va parola. Nu utilizati parola de pe Facebook in alta parte online si niciodata nu o partajati cu alte persoane. Parola dumneavoastra ar trebui sa fie greu de ghicit. Evitati sa includeti numele sau cuvinte obisnuite. Aflati mai multe despre crearea unei parole puternice.
• Nu distribuiti niciodata informatiile de conectare. Cei care vor sa va insele pot crea website-uri false care arata ca Facebook si vor cere sa va logati cu adresa voastra de email È™i cu parola. Intotdeauna verificati adresa URL a website-ului inainte de a introduce informatiile de conectare. Cand aveti indoieli, tastati www.facebook.com in browser-ul dumneavoastra pentru a ajunge la Facebook. Aflati mai multe despre evitarea phishingului.
• Deconectati-va de pe Facebook cand utilizati un calculator pe care il impartiti cu alte persoane. Daca uitati, va puteti deconecta de la distanta.
• Nu acceptati solicitari de prietenie de la persoane pe care nu le cunoasteti. Cei care vor sa va insele pot crea conturi false prietenilor vostri. Devenind prieteni cu escrocii, acestia ar putea sa va trimita Spam-uri pe timeline, sa va eticheteze in mesaje si sa va trimita mesaje rau intentionate.
• Aveti grija la software-urile rau intentionate. Invatati cum arata un calculator sau un dispozitiv infectat È™i cum sa eliminati un software rau intentionat. Pastrati actualizarea browserului dumneavoastra web si eliminati aplicatiile de tip browser care sunt suspecte.
• Nu faceti niciodata clic pe link-urile suspecte, chiar daca acestea par a veni din partea unui prieten sau a unei companii pe care o cunoasteti. Acestea includ link-uri pe Facebook (ex: pe postari) sau in e-mailuri. Retineti ca Facebook nu va va solicita niciodata parola intr-un e-mail. Daca vedeti un link suspect pe Facebook, raportati-l.
• Utilizati functiile noastre suplimentare de securitate. De exemplu, puteti primi alerte despre date de conectare nerecunoscute si alegeti prieteni pentru a va fi contacte de incredere. Daca sunteti conectat la Facebook de pe un calculator, puteti utiliza functia Security Checkup pentru a examina setarile de Securitate. Ce trebuie sa faceti daca contul dumneavoastra Facebook este compromis Daca credeti ca exista posibilitatea sa fi fost tinta unui hacker, dar inca puteti sa va accesati contul, schimbati parola cat mai repede posibil. Apoi, setati masurile de securitate descrise mai sus. Este o idee buna sa schimbati parola si in contul dumneavoastră de e-mail.
Ce se intampla daca nu puteti accesa deloc contul dumneavoastra Facebook, ca rezultat al unei inselatorii? Mergeti la https://facebook.com/hacked si actionati potrivit instructiunilor.
Retineti - prevenirea atacului este mai usoara decat recuperarea contului, asa ca nu intarziati sa va actualizati setarile de securitate cat mai curand posibil.
Daca vrem sa folosim ceea ce este pozitiv in retelele de socializare este bine sa tinem cont de astfel de sfaturi.