Conform jurnalistilor americani, aceasta modificare pe care o planuieste Zuckerberg a fost dezvaluita de mai multi angajati ai Facebook. Conform materialului publicat, angajatii povestesc cum Zuckerberg a cerut reconfigurarea tuturor serviciilor de mesagerie pe care compania le detine la ora actuala pentru a se putea implementa aceasta schimbare.
Ideea lui Zuckerberg nu este vazuta insa cu ochi buni de multi dintre cei care lucreaza la WhatsApp sau la Instagram. Asa cum stim deja, fondatorii celor doua servicii de social media au preferat chiar sa plece in anii ce au trecut, din cauza faptului ca ideile lui Zuckerberg nu coincideau cu crezurile acestora.
Acum, se pare ca mai multi oameni importanti din cadrul WhatsApp au preferat deja sa isi anunte plecarea din cadrul companiei. Totodata, zvonurile din interior transmit ca mai multi dintre cei care au decis sa plece au incercat intr-o prima instanta sa discute cu Zuckerberg despre viziunea sa legata de viitor, insa raspunsurile acestuia nu au fost pe placul lor.
Mark Zuckerberg isi propune prin aceasta modificare sa permita utilizatorilor sa comunice intre ei indiferent de reteaua de socializare pe care acestia au conturi. Spre exemplu, la ora actuala, o persoana care are cont pe Facebook poate trimite mesaje exclusiv unor alte persoane inregistrate deja pe aceeasi retea de socializare.
Conform informatiilor care au aparut cu aceasta ocazie in spatiul media, aflam ca cele trei servicii de mesagerie vor urma sa fie construite pe o noua tehnologie. Informatia a fost confirmata in cele din urma si de un purtator de cuvant al celor de la Facebook, acesta transmitand ca la ora actuala “au loc multe discutii si dezbateri”.
Cu aceasta noua tehnologie, fiecare persoana va putea trimite mesaje prin intermediul unuia dintre cele trei servicii mentionate mai devreme catre celelalte doua servicii. Astfel, cineva care are cont doar pe WhatsApp, va putea trimite mesaje celor care sunt inregistrati pe Instagram sau pe Facebook. Din cate se pare, Zuckerberg este de parere ca o asemenea miscare va permite simplificarea modului de utilizare al aplicatiilor de mesagerie.
Procesul de unificare a infrastructurilor de mesagerie ale celor trei servicii nu este unul usor, pentru a fi pusa la punct pana la cel mai mic detaliu noua tehnologie este nevoie de timp.
Conform informatiilor, intreg procesul de dezvoltare a platformei de comunicare unificata va fi gata abia la sfarsitul anului curent sau chiar in prima parte a anului urmator. De aici si pana la implementarea propriu-zisa va mai trece o perioada, deoarece functionalitatea va trebui adaptata pentru fiecare serviciu in parte.
La ora actuala, WhatsApp este singurul serviciu care ofera criptare pe mesaje, stocand in acest fel un numar mic de date despre utilizatorii sai. Celelalte doua servicii despre care am pomenit in randurile anterioare nu beneficiaza insa pana la acest moment de aceasta criptare pe mesaje, adunand in timp o cantitate considerabila de date despre cei care au conturi inregistrate.
Insa, se pare ca unul dintre planurile lui Zuckerberg pentru viitor are legatura si cu aceasta criptare a serviciilor de mesagerie, ceea ce inseamna ca cele trei servicii vor fi cu adevarat private la un moment dat. Pentru ca mesajele sa nu fie vizualizate decat de cei care participa efectiv la conversatie, serviciile de mesagerie trebuie sa beneficieze de o criptare integrala (end-to-end encryption).
Citeste si: Primul efect negativ al OUG 114: Romania a importat o cantitate istorica de energie electrica
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212