Oamenii abandoneaza din ce in ce mai mult viata reala in favoarea realitatii virtuale
realitate virtuala
Aparitia retelelor sociale a modificat radical comportamentul oamenilor, iar timpul pe care acestia il petrec zilnic in mediul virtual creste constant. Practic, am ajuns sa traim doua vieti diferite - una in lumea reala, unde suntem supusi limitarilor si constrangerilor si o alta viata, in mediul virtual, unde putem defula toate frustrarile din viata sociala si profesionala.
Cea mai populara dintre retelele sociale este Facebook, cu 2,7 miliarde de utilizatori activi pe luna la nivel global. Pe locurile urmatoare se situeaza YouTube (2 miliarde utilizatori activi), WhatsApp (2 mld.), Facebook Messenger (1,3 mld.) si WeChat (1,2 mld.).
Primele patru pozitii sunt ocupate de "produse" originare din Statle Unite, urmate de un "produs" chinezesc.
In total, retelele sociale existente la ora actuala au un numar de 3,6 miliarde de utilizatori activi lunar la nivel global.
Daca in anul 2017, in intreaga lume, retelele sociale aveau 2,86 miliarde de utilizatori activi lunar, in anul urmator numarul acestora a trecut de 3 miliarde, iar estimarile arata ca in anul 2025 vor fi aproape 4,5 miliarde de utilizatori activi lunar.
Procentual, cei mai multi utilizatori ai retelelor sociale sunt din Asia (60,5% din numarul total al utilizatorilor la nivel global).
In Europa traiesc 12,8% din numarul total al utilizatorilor retelelor sociale, 9,2% dintre acestia traiesc pe continentul nord-american, in vreme ce in America de Sud se gasesc 7,6%.
Dupa cum se vede, continentul cu penetrarea cea mai mica a retelelor sociale este Africa.
Conform studiului "Digital 2020" intocmit de DataReportal, utilizatorii retelelor sociale sunt conectati, zilnic, in medie, cate 2 ore si 22 de minute.
Campioni la timpul de conectare sunt utilizatorii din Filipine, care petrec online, in medie, cate 3 ore si 50 de minute zilnic.
Oarecum neasteptat, pe locul al doilea la timpul zilnic de conectare sunt utilizatorii din Nigeria - 3 ore si 42 de minute pe zi.
Pe locurile urmatoare se situeaza utilizatorii retelelor sociale din Brazilia - 3 ore si 38 de minute, India - 2 ore si 36 de minute, Statele Unite - 2 ore si 8 minute, China - 1 ora si 57 de minute, Marea Britanie - 1 ora si 41 de minute, Franta - 1 ora si 36 de minute, Germania - 1 ora si 15 minute si Japonia - 46 de minute pe zi.
Daca din cele 24 de ore ale zile scadem 8 ore de lucru si 8 ore de somn, rezulta ca s-a atins deja momentul in care unii dintre oameni isi petrec jumatate de timpul de care dispun dupa plac conectati la lumea virtuala.
Citeste si:
Postarile din mediul online, pericol pentru cariera. Managerii analizeaza comportamentul online al angajatilor si se poate ajunge pana la concedieri
Sursa foto: pexels.com