Facebook, cea mai mare retea de socializare din intreaga lume la ora actuala, a transmis recent utilizatorilor ca exista o problema majora din acest punct de vedere. Mai exact, este vorba despre o problema care a aparut pentru prima data in peisaj in urma cu aproximativ o luna. La prima vedere, problema de securitate parea destul de izolata, nefiind raportat un numar prea mare de conturi afectate. Insa, se pare ca aceasta bresa de securitate a recidivat, gigantul american condus de Mark Zuckerberg revenind acum asupra anuntului si anuntand ca problema de securitate s-a dovedit a fi mult mai serioasa decat s-a crezut initial.
In a doua jumatate a lunii martie, cei de la Facebook anuntau pe blogul companiei ca in urma unei investigatii s-a descoperit faptul ca unele dintre parolele conturilor de Instagram au fost salvate intr-un banal fisier text in loc sa fie criptate. In aceste conditii, neexistand o criptare asupra unor date atat de sensibile, parolele utilizatorilor ar fi putut fi accesate din exterior fara prea mare bataie de cap. Totusi, la acea vreme, reprezentantii Facebook au sustinut ca este vorba despre o problema izolata, doar cateva zeci de mii de parole fiind stocate in acele fisiere de tip text.
Insa, asa cum spuneam si in randurile anterioare, problema de securitate s-a dovedit a fi in cele din urma mult mai serioasa, cei de la Facebook venind cu un update in acest sens. Conform noilor informatii, Facebook transmite ca s-a descoperit in urma unor investigatii suplimentare ca mai multe milioane de parole au fost stocate in aceasta forma in ultima perioada. Totusi, estimarea celor de la Facebook este relativa, nefiind clar daca este vorba de cateva milioane sau de cateva zeci sau chiar sute de milioane de parole. Bineinteles, vocile critice la adresa companiei lui Mark Zuckerberg nu au incetat sa apara in ultimele zile, mai ales in conditiile in care cei de la Facebook au lasat loc de interpretari.
Facebook sustine totusi ca in urma investigatiilor efectuate, nu au fost gasite dovezi de acces neautorizat la aceste parole. De asemenea, compania lui Zuckerberg transmite ca asemenea date nu ar fi fost folosite necorespunzator de angajatii care au avut acces la ele in toata aceasta perioada. Din cate se pare, nu mai putin de 20.000 de angajati ai companiei au avut acces la aceste date.
In aceste conditii, sfatul recomandat de specialisti este acela ca utilizatorii sa isi schimbe de indata parolele pentru a preveni orice situatie neplacuta. Chiar daca exista asigurari ca aceste date nu au fost accesate de nimeni, intotdeauna este bine sa existe metode de preventie! In plus, specialistii recomanda oricum ca odata la cateva luni, parolele importante sa fie modificate!
Citeste si: Praf in ochi de la Guvern: Analist: Noul calcul ROBOR nu va scadea ratele nici cu 1%, din contra. Cei mai afectati, romanii cu PRIMA CASA
Ultimele NOUTATI
Cand liniile de credit devin un pas spre investitii majore: studiu comparativ intre doua modele de crestere
Ghidul angajatorului. Aplicarea de sanctiuni disciplinare este un drept al dvs., nu o obligatie!
5 motive pentru care un credit bancar poate fi cea mai proasta decizie in 2025
Partenerii nostri
Bilete de valoare in 2025. Conditiile de acordare si legile aferente
Cerinte discriminatorii pentru ocuparea unui post. Ce NU puteti include in anuntul de angajare?
Prelungirea detasarii transnationale in 2025. DOCUMENTE necesare
Imprumuturi intre societati si falimentul beneficiarului: Cum se recupereaza creanta
Dividende repartizate in 2025: Mod de calcul CASS si cum se completeaza Declaratia Unica
Inchiderea de luna si de exercitiu financiar: Reguli de baza si proceduri obligatorii
Prag pentru consumul de droguri la volan? Decizia ICCJ
Drepturile pasagerilor la zborurile internationale: ce trebuie sa stie calatorii din Romania?