LinkedIn: 6 milioane de parole au ajuns pe internet
linkedinparoleinformatiiconturisecuritateutilizatori
Reteaua sociala LinkedIn a anuntat ca unele din parolele membrilor sai au fost "compromise", dupa ce s-a descoperit ca peste sase milioane de parole au ajuns pe internet. Hackerii au postat fisierul cu parole criptate pe un forum rusesc si i-au rugat pe colegii lor sa ajute la decriptarea acestora.
LinkedIn, care dispune de peste 150 milioane utilizatori, a anuntat ca parolele compromise nu vor mai fi valide.
Membri LinkedIn vor primi un email cu instructiuni despre resetarea parolei. Utilizatorii vor primi un al doilea email cu detalii suplimentare, despre procesul de schimbare a parolei, daca va fi necesar.
Vestile survin la scurt timp dupa ce LinkedIn a fost obligata sa actualizeze aplicatia pentru medii mobile, dupa ce s-a descoperit o bresa de securitate in sistem.
-----
Sfaturi pentru utilizatori LinkedIn care trebuie sa isi schimbe parolele
1. Vizitati www.linkedin.com si logati-va cu datele dumneavoastra personale;
2. Selectati Settings din meniul din dreapta sus;
3. La un moment dat, ati putea fi rugat sa va logati din nou;
4. Pe urmatorul ecran, accesati sectiunea Cont;
5. Sub headerul Email & Password o sa gasiti un link pentru schimbarea parolei
-----
Skycure Security a anuntat ca aplicatia de mobil trimitea cronologia necriptata a calendarului utilizatorilor LinkedIn, fara notificarea acestora.
Informatia includea notele facute de utilizatori, care contineau de regula alte date confidentiale - numere personale, parole, numere de serviciu.
LinkedIn a rezolvat situatia. Compania a anuntat ca functia Calendar era optionala. Totusi, cercetatorii care au descoperit bresa de securitate au declarat ca transmisia datelor catre serverele LinkedIn era realizata "fara o atentionare a utilizatorului".
Intr-o declaratie postata pe blogul companiei, seful diviziei de servicii si produse mobile al LinkedIn, Joff Redfern, a declarat ca la aplicatie va fi adaugat un link de legatura denumit "AFLA MAI MULTE", astfel incat utilizatorii sa poata obtine informatii suplimentare despre modul in care sunt transmise informatiile lor.
sursa foto: flickr, Christopher S. Penn