YouTube a anuntat in acest an lansarea unui fond in valoare de 100 de milioane de dolari pentru a plati creatorii de continut de pe platforma care produs videoclipuri in noul format Shorts. Noul serviciu Shorts a iesit recent din testele beta si este disponibil incepand de luna trecuta in peste o suta de tari din toate colturile lumii. Oficialii YouTube se asteapta ca tot mai multi creatori de continut sa inceapa sa produca videoclipuri in acest format, oricare dintre ei fiind practic eligibil pentru a fi platit.
Potrivit celor stiute pana la acest moment, YouTube ofera de la 100 pana la 10.000 de dolari creatorilor de continut, in functie de numarul de utilizatori care urmaresc videoclipurile urcate de acestia pe platforma.
Bineinteles, pentru a indeplini standardele impuse de YouTube, creatorii de continut trebuie sa respecte regulile comunitatii YouTube si politicile privind drepturile de autor.
In incercarea sa de a rivaliza cu TikTok, YouTube a creat o platforma similara, numita Shorts, care permite incarcarea unor videoclipuri scurte. YouTube Shorts se confrunta insa deocamdata cu o problema majora, marea majoritate a utilizatorilor de pe platforma parand sa nu fie prea interesati de acest format al content-ului video.
Sefii YouTube incearca insa sa ii atraga pe creatorii de continut populari pe alte platforme, motiv pentru care au si creat acest fond in valoare de 100 de milioane de dolari.
Pentru a putea fi platiti insa, creatorii de continut care incarca videoclipuri in formatul Shorts trebuie sa fie originali. Ceea ce inseamna ca YouTube nu permite creatorilor de continut sa reincarce videoclipuri care au fost create si urcate deja pe alte platforme similare, precum Snapchat sau TikTok.
De asemenea, cei de la YouTube sustin ca acesti creatori de continut mai au la dispozitie si alte noua modalitati prin care isi pot monetiza continutul.
Miscarea celor de la YouTube in aceasta directie poate parea foarte bine pusa la punct, insa trebuie spus faptul ca si cei de la TikTok au adoptat aceeasi strategie in urma cu mai bine de un an. Astfel, in 2020, TikTok anunta un fond in valoare de 200 de milioane de dolari pentru a isi plati creatorii de continut. Fiind pusi in fata acestui aspect, oficialii YouTube au prezentat acest fond de 100 de milioane de dolari drept “un prim pas” facut in aceasta directie.
TikTok se bucura in prezent de o popularitate uriasa in toate colturile lumii, ajungand sa fie accesat de peste 1.1 miliarde de oameni. In acelasi timp insa, YouTube se poate lauda cu peste 2 miliarde de utilizatori activi. Ramane insa de vazut cati dintre acestia vor fi atrasi de acest gen de continut video scurt, primele semnale in acest sens nefiind cele mai optimiste.
Citeste si: TikTok schimba regulile pentru toti utilizatorii. Aceste elemente ti se vor sterge automat
Ultimele NOUTATI
Scapam de IBAN! Cum poti sa faci plati doar cu numarul de telefon la bancile din Romania
Sfaturile unui expert financiar pentru familiile din Romania: nu va bazati pe un singur venit care va intra in casa, e o mare greseala!
Cum sa platesti facturi mai mici la caldura in iarna lui 2024, daca ai centrala termica pe gaz: trucul instalatorilor
ZONE ECONOMICE SPECIALE IN INDIA: CATALIZATORI PENTRU CRESTEREA ECONOMICA SI COMPETITIVITATEA GLOBALA
Cutremur pe piata imobiliara din cel mai bogat oras al tarii. Apartamentele devin mai scumpe si mai greu de gasit!
Partenerii nostri
TOP 10 noutati legislative de care trebuie sa tineti cont in 2025!
Cum scoatem din evidenta imobilizarile necorporale: Tratament fiscal-contabil si studii de caz
Colectarea creantelor fiscale: ANAF propune 23 de noi formulare si elimina 5
Ajutoare de urgenta de aproape 1,8 milioane de lei, aprobate de Guvern. Vezi cine beneficiaza
Pontaj electronic pentru salariati, fara riscuri GDPR: Cum te asiguri ca respecti legislatia