YouTube este una dintre cele mai populare platforme video din intreaga lume, un numar impresionant de utilizatori accesand-o chiar si din tara noastra. Putini stiu insa ca din YouTube se pot face si bani, iar lucrurile nici macar nu sunt atat de complicate. In plus, nu-ti face griji in ceea ce priveste numarul de urmaritori pe care ii ai, nu este atat de important!
Ai nevoie doar de niste clipuri scurte pe care sa le postezi in sectiunea Shorts. YouTube a anuntat ca utilizatorii care creeaza continut pentru aceasta sectiune, la fel ca si ceilalti content creatori de pe platforma, vor primi un procent din banii generati de reclamele afisate. Incepand cu anul 2023, din acest Partner Program prin care YouTube isi rasplateste creatorii de continut vor face parte si cei care posteaza in sectiunea Shorts.
Creatorii de continut trebuie sa stie ca partea ce le revine lor din reclame este de 45%, YouTube oprind restul de 55%. Potrivit YouTube, este pentru prima data cand acest format video va aduce bani reali creatorilor intr-un mod organizat la nivel de platforma.
In primul rand, trebuie sa ai peste o mie de urmaritori, o cifra care nu este chiar atat de greu de atins. Apoi, continutul postat de tine trebuie sa aiba peste patru mii de ore de vizionari in ultimul an si 10 milioane de afisari in 90 de zile. Ultimele doua criterii sunt, intr-adevar, ceva mai complicat de realizat, insa lucrurile nu vor fi chiar atat de grele in cazul in care continutul pe care il postezi este de calitate si ajunge sa se viralizeze.
Prin intermediul acestui program prin care isi rasplateste creatorii de continut, YouTube incearca sa atraga un numar mai mare de utilizatori interesati de acest format video. In ultima vreme, alte retele de socializare precum TikTok sau Instagram au devenit extrem de populare datorita acestor clipuri video scurte. De altfel, TikTok este platforma care a popularizat aceste clipuri video de scurta durata. Ulterior, Instagram si Facebook au preluat ideea, aducand pe platforma asa numitele reels-uri.
Ultimele NOUTATI
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Partenerii nostri
Legea nr. 283/2024: stabilirea salariilor minime adecvate si noile OBLIGATII ale angajatorilor
Te-ar putea interesa si