Cum poti fi dat afara de pe Facebook
facebookretea de socializarefotografiemark zuckerbergspam facebook
Vrei sa iti maresti productivitatea la locul de munca si trebuie sa fii dat afara de pe reteaua de socializare, dar nu ai curaj?
Din fericire, poti apela la cateva trucuri pentru a fi un anonim in online.
Gigantul social media are cateva reguli despre ce poti incarca sau nu pe un profil. Tinand cont ca aproape 955 milioane de utilizatori sunt inregistrati, nu este de mirare ca Facebook ia in serios aceste reguli.
Publici fotografii cand alaptezi.
Acest truc se preteaza femeilor, mai ales celor care au copii. De exemplu, o canadianca, Emma Kwasnica, a avut contul suspendat de cinci ori pe motiv ca fotografia cu ea si cu fetita de doi ani, este considerata "explicita sexual".
Pretinzi ca esti Mark Zuckerberg.
Unul este Mark Zuckerberg. Asa se pare ca gandesc angajatii companiei care i-au restrictionat accesul lui Mark S. Zuckerberg pentru "furt de identitate". Din pacate, o retea de socializare nu la- facut pe avocatul din Indiana sa isi schimbe numele, iar Facebook si-a cerut scuze si i-a permis accesul la retea.
Ai numele asemanator unei celebritati.
Selena Gomez nu are acces in retea. De fapt, este vorba despre o fata obisnuita din New Mexico. Selena Miranda Gomez nu isi poate accesa contul pentru ca ar fi pretins ca este actrita Selena Gomez, lucru care nu este in concordanta cu politica companiei.
Iti faci un profil cu pseudonim faimos.
Autorul unor romane, Salman Rushdie a avut contul suspendat in 2011 pentru ca reteaua a sesizat o discrepanta de nume. Si asta s-a intamplat pentru ca toata lumea il cunoaste sub numele de Salman, nu Ahmed. Facebook i-a spus ca ar trebui sa foloseasca numele Ahmed, iar in replica, acesta a spus: "Draga Facebook, prin faptul ca vrei sa ma fortezi sa imi schimb numele din Salman in Ahmed Rushdie este ca si cum l-ai forta pe J. Edgar sa devina John Hoover".
Coordonezi atacuri de hackeri.
Exemplul concludent este operatiunea Payback a grupului de hackeri Anonymous de a ataca website-ul Visa dupa ce compania a oprit donatiile catre Wikileaks. Planuirea si promovarea atacului au avut loc pe Facebook si Twitter. Rezultatul? Suspendarea conturilor de pe cele doua retele sociale.
Publici fotografii ciudate ale copilului.
O fotografie in care ti se pare ca fiul de cinci ani are grija de fratele mai mic crezi ca este absolut normala. La fel a crezut si Lauren Ferrari. Insa politia din Seattle a considerat ca fotografia este "problematica", aratand grija redusa a mamei fata de copii.
Trimiti spam-uri.
Adam Guerbuez a fost amendat cu 873 milioane de dolari dupa ce a trimis mai mult de patru milioane de mesaje de tip spam despre pornografie si marijuana. Comportamentul sau i-a adus excluderea de pe Facebook, iar in 2010 a cerut falimentul.
Pretinzi ca ai 13 ani.
In 2011, un oficial al Facebook a declarat ca zilnic sunt inchise 20.000 de conturi ale minorilor. Politica Facebook spune ca trebuie sa ai minimum 13 ani pentru a detine un cont pe reteaua de socializare.