ByteDance, parintele TikTok, a inceput sa vanda inteligenta artificiala a aplicatiei video catre alti clienti
cine a inventat tiktoktiktokbytedancesocial media
ByteDance, compania din Beijing ce detine TikTok, a inceput sa vanda inteligenta artificiala folosita pe celebra platforma video, catre alti clienti, relateaza Financial Times.
Algoritmul de recomandare al TikTok este cheia succesului care a dus la explozia acestei aplicatii, ce inregistreaza de la un trimestru financiar la altul, cifre din ce in ce mai mari.
In esenta, algoritmul e simplu. Practic, modul in care interactionati cu aplicatia influenteaza materialele video care va sunt recomandate atunci cand navigati pe platforma.
Acum, compania are o noua divizie numita BytePlus, prin care va valorifica acest algoritm cu alti clienti.
Potrivit Financial Times, BytePlus ofera clientilor sansa de a accesa algoritmul de recomandare si de a-l personaliza pentru aplicatiile si clientii lor. BytePlus ofera, de asemenea, traduceri automate de vorbire si text si efecte video in timp real, precum si instrumente de analiza a datelor.
Conform site-ului web al ByteDance, printre clientii BytePlus se numara deja aplicatia de moda SUA Goat, site-ul de calatorie Singapore WeGo, aplicatia de cumparaturi indoneziana Chilibeli si platforma de jocuri sociale din India GamesApp.
Cine a inventat TikTok?
In 2014, o aplicatie de socializare numita Musical.ly (pronuntata Musical-ly) a devenit incredibil de populara in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 13-18 ani. Cea mai populara utilizare a aplicatiei a fost de a crea videoclipuri in care utilizatorii isi sincronizeaza buzele pe muzica si danseaza. Pana la mijlocul anului 2017, aplicatia Musical.ly avea peste 200 de milioane de utilizatori.
In 2016, dezvoltatorul chinez de aplicatii ByteDance a creat o aplicatie numita Douyin, un rival al Musical.ly. Lansata initial numai in China, aplicatia a fost redenumita "TikTok" pentru o mai buna atractie internationala. Intr-un an, aplicatia TikTok a avut peste 100 de milioane de utilizatori, iar popularitatea videoclipurilor specifice a inceput sa creasca.
La sfarsitul anului 2017, Musical.ly a fost achizitionat de ByteDance pentru 800 de milioane de dolari. In 2018, Bytedance a fuzionat cele doua aplicatii intr-una singura sub numele "TikTok". De atunci, totul e deja istorie. TikTok a devenit o forta globala in
social media, adunand astazi peste 1 miliard de utilizatori pe platforma si generand venituri colosale companiei ByteDance.