Primaria Capitalei ofera elevilor 450 lei pentru rechizite. Ce conditii trebuie sa indeplineasca familiile care solicita ajutorul
ajutor rechiziteabandon scolarprimaria capitaleielevibanivenit minim
Primaria Bucuresti vrea sa ofere un ajutor la inceput de an scolar, elevilor din ciclul primar si gimnazial , prin acordarea a 450 de lei, pentru procurarea de rechizite scolare.
Potrivit reprezentantilor Primariei Bucuresti, acest ajutor se acordaelevilor o singura data pe an, la inceput de an scolar. Pentru a beneficia de cei 450 de lei, e necesar sa aiba un venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei. De asemenea, parintii sau reprezentantul legal trebuie sa locuiasca in Bucuresti de cel putin sase luni, iar copilul trebuie sa fie inscris la o scoala din Capitala.
Ajutorul se obtine dupa ce parintii sau tutorele legal depune o cerere in acest sens, la Primaria Capitalei.
Pentru a intra in posesia acestor bani, parintii sau reprezentantul legal trebuie sa trimita o cerere de solicitare, doar prin posta, la adresa: strada Constantin Mille nr.10.
"Beneficiarii sunt parintii/reprezentantii legali ai copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani, incadrati intr-o forma de invatamant publica sau privata, cu resedinta sau domiciliul stabil in Bucuresti de cel putin sase luni. (...) Produsele care pot fi achizitionate cu sprijinul financiar sunt: Carti pentru copii, rechizite si papetarii pentru copii", se arata intr-un proiect de hotarare al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
In expunerea de motivatie a acestui proiect, initiatorii arata ca 18,5% din populatia romana cu varsta prescolara si scolara nu face parte din sistemul national de educatie.
Prin aceasta masura, Primaria Bucuresti vrea sa vina in sprijinul parintilor carora le este dificil sa sustina scolarizarea copiilor din punct de vedere financiar. Astfel de cazuri sunt tot mai dese in Romania, unde abandonul scolar a atins cote alarmante. Ultimele statistici arata ca 1,5 la suta dintre elevii din invatamantul primar si gimnazial renunta la scoala, iar 7,9 la suta dintre persoanele inscrise in institutiile postliceale parasesc sistemul de educatie. Astfel, Romania se afla pe locul al treilea in Uniunea Europeana in ceea ce priveste abandonul scolar.