Enoriasii pot face donatii la biserica prin Apple Pay si Google Pay
cotizatii bisericadonatii bisericaplati onlinebiserica anglicanabiserica anglicana bucurestihigh techgoogle payapple pay
Cei care isi doresc sa doneze sume de bani Bisericii Anglicane pot face acest lucru, folosind serviciile Apple Pay si Google Pay. Toate cele 16.000 de biserici din intreaga lume vor accepta si aceasta modalitate de plata.
Se pare ca si bisericile isi doresc sa tina pasul cu evolutia tehnologica si se adapteaza erei digitale in care traim. Un reverend al Bisericii Anglicane a declarat ca adoptarea acestei modalitati de plata virtuale "ne face sa ne simtim ca o parte a secolului 21”.
Dupa ce initiativa a fost testata cu succes in 40 de biserici, a primit unda verde pentru a se aplica in toate cele aproximativ 16.000 de lacasuri de cult anglicane. Acestea urmeaza sa fie echipate cu dispozitive SumUp Air modificate pentru astfel de tranzactii.
Biserica Anglicana desfasoara o campanie de modernizare si de adaptare la beneficiile oferite de digitalizare si tehnologizare, incheind de curand si un parteneriat cu autoritatile, conform caruia lacasurile de cult vor gazdui echipamente de ultima generatie, in scopul de a oferi acces la internet persoanelor din zonele rurale sau defavorizate de conditiile economice.
Biserica Anglicana in Romania - ridicata prin Regina Maria
O biserica anglicana este si in Romania, chiar in Capitala, in apropiere de Gradina Icoanei. Aici, pe la 1900, o comunitate mica de britanici se reunea pentru slujbe religioase, ce erau tinute in citeva camarute.
La aceste slujbe participa si Maria, sotia printului mostenitor Ferdinand, nepoata a Reginei Victoria a Regatului Unit.
Chiar daca a fost convertita la ortodoxism dupa ce a intrat in Familia Regala a Romaniei, copilaria o lega spiritual de slujbele anglicane, motiv pentru care, uneori, participa la acestea.
Regina Maria a promis ajutorul ei pentru ridicarea unei biserici anglicane, iar aceasta a fost terminata in 1914.
In lacasurile de cult anglicane, sunt prezente trei ramuri: anglo-catolicii, anglo-evanghelicii, si anglo-liberalii. In general, fiecare parohie isi are orientarea ei. In Europa, marea majoritate a parohiilor sunt anglo-liberale.
Biserica anglicana savaseste doua taine principale: botezul si euharistia, insa recunoaste si alte cinci taine, drept secundare: mirungerea, casatoria, maslul, spovedania si hirotonia.