Drumurile din Romania ucid zilnic sase oameni. Suntem pe primul loc in Europa
infrastructura rutieracodul penal
Intr-un clasament european privind mortalitatea rutiera, Romania ocupa dramaticul loc intai.
Infrastructura rutiera a Romaniei este una dintre principalele cauze care favorizeaza producerea de accidente rutiere mortale. Cu prea putine autostrazi si drumuri nationale in paragina, soferii romani sunt victime rutiere sigure, mai ales cand apasa mult prea tare pedala de acceleratie.
Totodata, procedura de obtinere a permisului de conducere inca face loc la volan oamenilor care nu ar trebui sa dobandeasca niciodata acest drept. Evaluari psihologice poate prea superficiale sau examene care nu fac diferentieri clare intre candidatii apti si neapti, sunt cauze care, indirect, se fac vinovate de adevarate tragedii.
Soferii care comit abateri grave nu sunt pedepsiti corespunzator
La toate acestea se mai adauga si pedepsele blande pentru soferii care comit abateri grave precum conducerea sub influeta alcoolului.
Conform Codului penal, la Art. 336 alin. (1): "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda(alin1)".
De asemenea, tot Codul penal prevede la Art. 336, alin. (2) urmatoarele "Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana, aflata sub influenta unor substante psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere".
(3) Daca persoana aflata in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) si alin. (2) efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori se afla in procesul de instruire practica a unor persoane pentru obtinerea permisului de conducere sau in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.
Citeste si:
Fake-urile au luat cu asalt Romania. Milioane de euro pierdute si sute de mii de locuri de munca afectate
Parcul auto din Romania este foarte invechit
Piata auto din Romania a devenit un magnet pentru masinile vechi din occident. Romanii isi cumpara automobile vechi de 10-15 sau chiar 20 de ani din alte state europene, iar acestea produc accidente pe soselele noastre.
Impotriva acestui fenomen, statul incearca sa incurajeze cumpararea de autoturisme noi, prin programul guvernamental "Rabla" si "Rabla Plus" pentru masini electrice.
Totusi, situatia pare sa fie scapata de sub control sub toate aspectele, poporul roman platind cu sase vieti zilnic.
Citeste si:
Sesiuni de business coaching si workshop-uri de planificare strategica gratuite pentru antreprenorii romani
Sursa foto: