Bucurestenii, cei mai periculosi soferi din Romania. Topul judetelor cu soferi periculosi
rcadaunesoferiinmatriculare
O analiza privind frecventa daunei si valoarea medie a daunelor la politele RCA scoate in evidenta locurile unde se afla cei mai periculosi soferi din Romania.
Autoritatea de Supraveghere Financiara a dat publicitatii aceasta analiza, luand in calcul varsta asiguratului, puterea motorului a vehiculului si
locul inmatricularii.
Dupa cum era de asteptat, cei mai periculosi soferi din Romania sunt in Bucuresti. Pe langa bucuresteni, sunt de evitat si constantenii, dar si iesenii. Dupa analiza facuta de Autoritatea de Supraveghere Financiara, frecventa daunei este de 6,78% in cazul persoanelor fizice cu vehiculele inmatriculate in Bucuresti, 6,40% in cazul inmatricularilor in Constanta si 6,27% pentru masinile inmatriculate in Iasi in perioada 2013-2015.
Nu este o surpriza faptul ca in Capitala se afla cei mai periculosi soferi. Una dintre explicatiile pentru fracventa daunei este traficul aglomerat. In cazul autovehiculelor inmatriculate in Harghita Covasna, Salaj, frecventa daunelor a fost minima intre 2% si 3% in cazul persoanelor fizice.
Cele mai multe daune au fost intalnite in cazul vehiculelor inmatricultate in Cluj, Ilfov, Iasi, Galati, Dolj (peste 11%) iar cele mai putine in cazul automobilelor din Calarasi, Caras Severin, Botosani, Harghita, Hunedoara Covasna, Salaj, cu un procent intre 6% ÅŸi 7%. Acest studiu vizeaza persoanele juridice.
Valoarea medie a daunelor pentru persoane fizice, a variat intre 4.000-5.000 de lei in Arges, Bucuresti, Cluj, Sibiu si 9.000-10.000 lei in judetele Salaj si Suceava.
Masinile cu motoare puternice au fost cele care au provocat cele mai multe daune de tip RCA. Frecventa daunelor in cazul vehiculelor motorizate sub 1.200 de centimetri cubi a fost de 3.78%, la cele cu motoare de peste 2.500 centimetri cubi a depasit mai mult de doua ori, adica 7.91%.
Cei care provoaca cele mai multe accidente sunt tinerii cu varsta sub 25 de ani. Frecventa daunei a fost de 6,15% si de 4,59% la cei de peste 40 de ani. Tinerii sub 25 de ani detin masini cu motorizari mici, de 1.200 de centimetri cubi, iar asta inseamna ca au avut daune mai putine, comparabile cu celelalte grupe de varsta.
Citeste si:
Pretul asigurarilor auto va fi individual, in functie de comportamentul in trafic al fiecarui sofer