Totodata, presedintele OMS atrage atentia ca masurile de izolare si de distantare sociala impuse in ultimele doua luni pot ajuta o tara sa reduca presiunea raspandirii epidemiei, insa nu o pot opri. In aceste conditii, guvernele trebuie sa isi ia toate masurile de siguranta necesare si sa se asigure ca pot detcta, izola si ingriji fiecare caz in parte.
Tedros Adhanom a precizat cu aceasta ocazie ca peste 600 de spitale din intreaga lume pot fi gata sa inscrie pacienti in teste clinice ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru medicamente. De asemenea, OMS face toate eforturile necesare pentru a ajuta statele lumii in aceasta criza fara precedent, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa trimita tarilor peste 180 de milioane de masti chirurgicale.
Desi multe pareri avizate sustin ca nu se poate vorbi cu adevarat despre o relaxare a masurilor de restrictie impuse in ultimele doua luni pana ce un vaccin nu va fi gata, vedem cu totii deja ca mai multe tari europene si nu numai se pregatesc de acest pas. Ba chiar mai mult decat atat, in cursul zilei de astazi s-a vorbit pentru prima data si in Romania despre o astfel de posibila relaxare a masurilor dupa data de 15 mai in cazul in care lucrurile vor merge bine in perioada imediat urmatoare. Chiar si asa, situatia este inca extrem de fragila, totul putandu-se schimba de la o zi la alta!
Germania a hotarat redeschiderea magazinelor mici incepand de astazi, din luna mai urmand sa fie redeschise chiar si scolile si saloanele de coafura. Si in Norvegia s-au redeschis de la inceputul acestei saptamani cresele, autoritatile dand deja asigurari ca epidemia de coronavirus este sub control. Mai multe sectoare neesentiale s-au redeschis si in Spania, mii de angajati reintorcandu-se la munca incepand cu aceasta saptamana. De asemenea, in Danemarca s-au redeschis scolile primare, iar in Austria magazinele mici si gradinile publice.
Nici Polonia nu mai continua la fel de sustinut cu impunerea unor masuri stricte de restrictie, autoritatile de acolo fiind de parere ca economia are nevoie de ajutor imediat pentru a nu intra intr-o criza majora. Desi este cea mai afectata tara de pandemia de coronavirus, Italia decide la randul ei primele masuri de relaxare a masurilor impuse cu mai bine de doua luni in urma, din aceasta saptamana fiind redeschise librariile, spalatoriile si unele benzinarii.
Despre relaxarea unor masuri se vorbeste din ce in ce mai mult si in unele state asiatice, Vietnam fiind un exemplu foarte bun in acest sens. Autoritatile de la Hanoi au anuntat astazi ca niciun caz nou de coronavirus nu a fost inregistrat in ultimele zile, ceea ce inseamna ca incepand cu luna mai vor fi ridicate anumite masuri de restrictie. Si in Thailanda lucrurile merg din ce in ce mai bine, autoritatile de la Bangkok anuntand ca epidemia de coronavirus este tinuta sub control la acest moment.
Ultimele NOUTATI
Craciun low-cost: sfaturi geniale pentru cadouri si mese festive pe buget redus
De ce nu trebuie sa pui gelatina in piftie cat timp zeama este fierbinte – greseala care o face tulbure
Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani
Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii
De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura
Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si
Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani
Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii