ANM a publicat prognoza meteo pentru Revelion si Boboteaza

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANM a publicat prognoza meteo pentru Revelion si Boboteaza
ANM a publicat prognoza meteo pentru Revelion si Boboteaza
de Magda Florea la 26 Dec. 2018
Urmareste-ne pe Google News
prognoza meteoanmvremea de revelionvremea de boboteaza

Vremea se va raci in perioada urmatoare in majoritatea regiunilor, cele mai reci zile si nopti fiind de Craciun, dar si in prima saptamana din luna ianuarie 2019, in timp ce la capitolul precipitatiilor acestea vor fi slabe cantitativ si isi vor face aparitia atat in prima saptamana de prognoza, cat si dupa 1 ianuarie, reiese din estimarile de specialitate, publicate luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), valabile pentru intervalul 24 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2018.

In Banat, la inceputul intervalului, vremea se va raci, astfel in prima zi de Craciun, media regionala a temperaturii maxime va fi de 1 grad. Ulterior, temperatura va creste usor, iar pe 28 - 29 decembrie se va atinge o medie a valorilor maxime de 4 - 5 grade. In a doua jumatate a intervalului, tendinta va fi de racire usoara si treptata, pana la o medie a temperaturilor maxime de 0 - 1 grad. Evolutia va fi asemanatoare si in ceea ce priveste temperaturile minime. Intervalul debuteaza cu o scadere de aproximativ 4 grade, astfel ca pana spre finalul saptamanii media acestora va oscila intre -2 si 0 grade, iar in cea de-a doua saptamana aceeasi tendinta de racire va aduce minime regionale intre -6 si -4 grade. Vor fi precipitatii insemnate cantitativ in prima zi a intervalului, iar apoi probabilitatea pentru precipitatii slabe cantitativ se va mentine pe parcursul intregului interval.
 
In Crisana, la inceputul perioadei de prognoza, vremea se va raci, astfel de la o medie a temperaturilor maxime de 5 - 6 grade, se va ajunge la zero grade. Ulterior, temperatura va creste usor, iar pe 28 si 29 decembrie se va atinge o medie a valorilor maxime de 3 - 4 grade. Scaderea de temperatura va fi semnificativa si la valorile minime, astfel ca pentru dimineata de 25 decembrie, media regionala va fi de la -5 la -4 grade. Minimele termice vor fi mai ridicate in perioada 26 - 30 decembrie, cu o medie ce va oscila intre -3 si -1 grad. Pentru a doua saptamana tendinta de racire se va resimti si la valorile minime, media urmand sa coboare spre -6 grade. Precipitatiile vor fi insemnate cantitativ la inceputul intervalului, dar ulterior probabilitatea pentru acestea, slabe cantitativ, se va mentine ridicata in cea mai mare parte a intervalului.

Citeste si: Romanii, primii in lume la proprietati imobiliare
 
In zona Transilvaniei, vremea va intra intr-un proces de racire la inceputul perioadei. Media valorilor maxime va scadea, astfel, de la 3 - 4 grade pana spre -3 grade pe 25 decembrie. Dupa aceasta zi mai rece, pana la finalul saptamanii, media maximelor va creste la 1 - 2 grade si nu vor mai fi variatii semnificative. La inceputul lunii ianuarie este prognozata o noua scadere a temperaturii, ce va aduce maxime usor negative, in medie, de la -3 la -2 grade. Minimele termice vor fi in jur de -4 grade, pe 25 si 26 decembrie, apoi pana la finalul saptamanii, media va urca usor spre -1 grad, pentru ca in a doua saptamana tendinta sa fie de scadere, pana la o medie regionala a acestora de -8 grade. Vor fi precipitatii insemnate cantitativ la inceputul intervalului, dar dupa aceea probabilitatea se va mentine ridicata in cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales in prima saptamana.
 
In Maramures, prima zi a intervalului va debuta cu valori termice diurne apropiate de normalul perioadei, in medie de 3 grade, dar in zilele de Craciun vremea va fi rece cu medii ale maximelor intre -2 si zero grade, si ale minimelor in jurul valorii de -4 grade. Apoi, pana la finalul primei saptamani temperatura aerului va fi constanta, in medie cu valori diurne de 1 - 2 grade si nocturne de la -2 si -1 grad. In saptamana 31 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019, vremea va intra intr-un proces de racire treptata, astfel incat media maximelor va fi in scadere de la zero grade spre -3 grade, iar cea a minimelor de la -4 pana in jurul a -8 grade. In prima zi vor fi precipitatii insemnate cantitativ, dar probabilitatea ca temporar sa apara precipitatii, in general slabe cantitativ, si in restul intervalului va fi ridicata.
 
In Moldova, in prima saptamana, valorile termice vor fi in general apropiate de cele specifice perioadei, maximele se vor situa in medie intre 1 si 3 grade, iar minimele intre -3 si -1 grad. Exceptie va face prima zi de Craciun si noaptea de 25 spre 26 decembrie, cand temperaturile vor fi putin mai scazute, cele diurne in jur de -1 grad, iar cele nocturne spre -6 grade. In saptamana 31 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019, vremea va intra intr-un proces de racire treptata, astfel incat media maximelor va fi in scadere de la zero grade spre o oscilatie de la -3 la -2 grade, iar cea a minimelor de la ecartul cuprins intre -4 si -3 grade, spre -8 grade. Precipitatii local moderate cantitativ se vor semnala in prima zi, dar probabilitatea ca temporar sa apara precipitatii slabe cantitativ si in restul intervalului va fi ridicata.
 
In zona Dobrogei, prima zi a intervalului va debuta cu valori termice diurne usor mai ridicate decat normalul perioadei, in medie in jurul valorii de 7 grade, dar in zilele de Craciun vremea se va raci, astfel incat se vor inregistra medii ale maximelor de 2 - 3 grade si ale minimelor, in noaptea de 25 spre 26 decembrie, in jurul valorii de -4 grade. Pana la inceputul anului 2019, temperatura aerului va fi constanta, in medie cu valori diurne de 2 - 4 grade si nocturne intre de -2 si zero grade. Dupa data de 2 ianuarie este posibila o usoara scadere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0 - 1 grad si ale minimelor intre -4 si -3 grade. Precipitatii slabe cantitativ vor fi in prima zi, dar trecator si pe arii restranse, precum si in zilele de 28 si 29 decembrie si in perioada 2 - 5 ianuarie.
 
In Muntenia, in prima zi a intervalului, vor fi valori termice diurne usor mai ridicate decat normalul perioadei, in medie in jurul valorii de 6 grade, urmand ca in prima zi de Craciun si in noaptea de 25 spre 26 decembrie, temperatura aerului sa scada usor spre medii ale maximelor de doua grade, respectiv ale minimelor in jurul a -6 grade. Apoi, pana la inceputul anului 2019, regimul termic nu va avea variatii semnificative si va fi apropiat de cel specific perioadei, cu maxime in medie intre 2 si 4 grade, si minime intre -4 si -1 grad. Dupa data de 2 ianuarie este posibila o racire usoara, astfel ca valorile diurne sa tinda spre medii de zero grade, iar cele nocturne spre o medie in jurul valorii de -6 grade. Precipitatii slabe cantitativ vor fi in prima zi, dar trecator si pe arii restranse si in zilele de 28 si 29 decembrie, respectiv in perioada 2 - 5 ianuarie.
 
Pentru regiunea Olteniei, prognoza releva ca prima zi a intervalului va debuta cu valori termice diurne usor mai ridicate decat normalul perioadei, in medie in jurul valorii de 6 grade, dar in prima zi de Craciun si in noaptea de 25 spre 26 decembrie vremea se va raci, astfel incat se vor inregistra medii ale maximelor de 1 grad, respectiv ale minimelor in jurul valorii de -5 grade. Ulterior, pana la inceputul anului 2019, temperatura aerului nu va avea variatii semnificative si va fi apropiata de cele specifice perioadei, in medie cu valori diurne de 3 - 5 grade si nocturne intre -3 si -1 grad. Dupa data de 2 ianuarie este posibila o usoara scadere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0 - 2 grade si ale minimelor intre -5 si -4 grade. Vor fi precipitatii slabe cantitativ in prima zi, dar trecator si pe arii restranse, posibil, si in zilele de 28 si 29 decembrie, dar si in perioada 2 - 5 ianuarie.
 
La munte, pe tot parcursul intervalului de prognoza, vremea va fi rece, cu temperaturi negative, atat pe timpul zilelor, cat si in cursul noptilor. Astfel, maximele vor fi cuprinse, in medie, intre -10 si -2 grade, cu cele mai scazute valori in prima zi de Craciun, iar media minimelor se va incadra intre -12 si -6 grade, noptile cele mai reci fiind cele din 25 spre 26 decembrie, 26 spre 27 decembrie, dar si cele din perioada 4 - 6 ianuarie. Precipitatii insemnate cantitativ se vor semnala in prima zi a intervalului de prognoza, dar temporar si pe arii restranse si in restul intervalului.
 
Estimarile sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Citeste si: In prima zi de Craciun, 158 de soferi au ramas fara permis de conducere

Sursa foto: unsplash.com
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Oamenii de afaceri din Romania nu isi pierd speranta. 6 din 10 antreprenori se asteapta la cresterea cifrei de afaceri
Companii

Oamenii de afaceri din Romania nu isi pierd speranta. 6 din 10 antreprenori se asteapta la cresterea cifrei de afaceri

today20 Nov. 2024
Institutia din Romania care te ajuta sa scapi de datoriile si dobanzile mari ale bancilor: totul e gratuit!
Financiar-Bancar

Institutia din Romania care te ajuta sa scapi de datoriile si dobanzile mari ale bancilor: totul e gratuit!

today20 Nov. 2024
Cresc ingrijorarile legate de facturile la gaze si curent din primavara lui 2025:
Economie

Cresc ingrijorarile legate de facturile la gaze si curent din primavara lui 2025: "Noi suntem furnizori de energie, nu furnizori de ajutoare sociale"

today20 Nov. 2024
9 idei de mic dejun hranitor pentru zilele solicitante la birou
Life Style

9 idei de mic dejun hranitor pentru zilele solicitante la birou

today20 Nov. 2024
Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta
Business

Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta

today19 Nov. 2024
Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas
Business

Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas

today19 Nov. 2024
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Financiar-Bancar

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie

today19 Nov. 2024
Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?
Life Style

Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?

today19 Nov. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016
Audit gratuit - Gazduire web 12 luni cadou - Fokus Digital Services

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cresc ingrijorarile legate de facturile la gaze si curent din primavara lui 2025:
Economie

Cresc ingrijorarile legate de facturile la gaze si curent din primavara lui 2025: "Noi suntem furnizori de energie, nu furnizori de ajutoare sociale"

today20 Nov. 2024
9 idei de mic dejun hranitor pentru zilele solicitante la birou
Life Style

9 idei de mic dejun hranitor pentru zilele solicitante la birou

today20 Nov. 2024
Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta
Business

Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta

today19 Nov. 2024
Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas
Business

Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas

today19 Nov. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x