Internetul este plin de tot felul de diete si de planuri de alimentatie care promit marea cu sarea in ceea ce priveste pierderea in greutate, insa de unde stii care este de fapt cea mai buna dieta pentru tine?! Orice dieta ai alege, nu trebuie sa uiti ca rezultatele nu vor aparea peste noapte. Orice cura de slabire necesita un timp in care metabolismul tau se va obisnui cu noul plan de alimentatie si va incepe sa functioneze dupa noii parametri setati. In plus, nu uita ca daca iti doresti rezultate pe termen lung o dieta trebuie sa se transforme cu timpul intr-un stil de viata, cel putin pentru o perioada.
Daca esti in pana de idei si nu stii spre ce dieta sa iti indrepti ochii in aceasta primavara, iata mai jos o lista cu patru diete recomandate de cei mai multi dintre specialistii in domeniu!
Potrivit celor mai multe voci din domeniu, planul de alimentatie mediteranean este vechi de secole intregi, transformandu-se de-a lungul vremii intr-una dintre cele mai sanatoase diete. Dieta mediteraneana se bazeaza in special pe consumul de fructe si legume proaspete si carbohidrati complecsi, precum sunt leguminoasele, cerealele sau painea integrala. Este recomandat un consum moderat de carne, de preferinta alba. De asemenea, se recomanda consumul zilnic de lactate si branzeturi usoare. Evident, consumul de zahar si de dulciuri trebuie redus la un nivel minim. Practic, vorbim mai degraba despre un stil alimentar echilibrat decat despre o dieta!
In urma cu aproape un deceniu, dieta DASH era declarata cea mai sanatoasa cura de slabire de peste Ocean. Iti promite rezultate uimitoare fara sa fie nevoie de numararea caloriilor, de prea multe exercitii fizice sau de infometare. Scopul acestui plan de alimentatie nu este neaparat acela de a pierde kilograme, ci de a diminua presiunea sanguina si nivelul colesterolului. In acest fel este prevenit si diabetul, una dintre cele raspandite afectiuni la nivel global in ziua de astazi.
Dieta DASH iti recomanda sa acorzi o atentie sporita tipurilor de mancare pe care le consumi regulat, fiind de preferat sa iti indrepti atentia catre alimentele bogate in proteine si grasimi sanatoase. In categoria mancarurilor bogate in proteine sunt incluse carnea slaba, pestele, fasolea, lintea, soia, branzeturile, ouale sau iaurtul natural. Apoi, trebuie consumate si grasimi sanatoase pentru inima, in aceasta categorie putand include avocado sau uleiuri vegetale. De asemenea, mai sunt recomandate nucile si pestele gras, precum somonul. Toate legumele pot fi consumate fara niciun fel de probleme, exceptie facand cele cu amidon.
Asa cum ii spune si numele, un astfel de plan de alimentatie presupune un consum ridicat de legume si fructe, considerandu-se ca o astfel de dieta iti va accelera metabolismul. Legumele sunt extrem de recomandate atat pentru starea ta generala de sanatate, cat si pentru pierderea greutatii. Legumele contin antioxidanti, vitamine, minerale si o serie intreaga de alte substante benefice pentru organism. Consumul legumelor are un efect detoxifiant si contribuie din plin la topirea stratului de grasime. Evident, o astfel de dieta presupune eliminarea produselor lactate si a carnurilor de orice fel!
Dieta ketogenica este una dintre cele mai populare diete din tara noastra, promitand rezultate spectaculoase intr-un timp relativ rapid. Aceasta cura functioneaza dupa regula 60/30/10, ceea ce inseamna ca alimentele consumate trebuie sa contina 60% grasimi, 30% proteine si 10% glucide. Sunt permise proteinele din carne, lactate si oua, grasimile din uleiuri si seminte si glucidele din fructe si legume. Intr-o astfel de dieta, aportul de calorii este unul ridicat, ceea ce inseamna ca este incurajat efortul fizic intens. Nu este recomandat sub nicio forma consumul de cereale, alcool si zahar.
Citeste si: Cum te poti alege cu probleme medicale PE VIATA, dupa un drum la supermarket: lista alimentelor PLINE de E-uri
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si