Preturi exorbitante pentru imbracamintea muncitoreasca
preturiimbracamintemuncitoriblugimodasport
In timp ce majoritatea muncitorilor depun eforturi sa nu isi murdareasca hainele sau incaltamintea de vopsea, praf, sau sa o agate printre sipci, cei mai multi americani sunt dispusi sa cheltuiasca sume exorbitante pentru un look rebel, format din blugi taiati de parca au fost prinsi in cui, albiciosi ca si cum ar fi cazut intr-o galeata cu var si pantofi colorati ca si cum ar fi stropiti cu o pensula de vopsea.
Din colectia Maison Michel prezentam o palarie "stropita cu vopsea", pe care o puteti achizitiona la pretul de 755 de dolari. Voi ati achizitiona-o?
Pentru o pereche de blugi distrusi de taieturi si pictati cu nuantele curcubeului, americanii ofera suma de 895 de dolari si ii comanda de pe
eBay.com, unde ii gasesc la reducere fata de magazinele din Tokyo unde se vand pentru suma de 1.300 de dolari. In timp ce romanii dau aceste sume pe haine elegante, stralucitoare si impunatoare, americanii prefera un stil sport si un aspect de saracie autentica.
Oferta este variata si difera de la sezon la sezon. De exemplu, pentru ca ne apropiem cu pasi grabiti de vara, puteti gasi blugi scurti cu acelasi aspect de vopsea imprastiata, la un pret de doar 285 de dolari. Acestia sunt vopsiti in nuante de rosu, alb si albastru. Cei care ii poarta se pot lauda cu denumirea de patrioti, in timp ce ei poarta de fapt doar o pereche distrusa de pantaloni.
Pentru un tricou sau o camasa cu maneca scurta, care ofera un aspect saracacios, sunt dispusi sa ofere sume de 1.300 de dolari.
Pe acelasi site exista si rochii pentru doamne la sume de peste 1.700 de dolari, care le fac sa para ca duc o viata mult prea simpla. Acestea poarta rochii de culoarea marii, cu desene cu diferiti pesti, uneori si cu valuri de matase crosetate. Daca exista si americance care nu isi permit sa isi cumpere rochii la aceste sume, au alternativa celor care arata asemanator sacilor de cartofi, pe care le gasesc la pretul de 185 de dolari.
Intr-un fel este de apreciat faptul ca americanii isi achizitioneaza haine scumpe care par foarte ieftine, spre deosebire de alte popoare care isi pun in valoare hainele de firma si bijuteriile pe care au cheltuit foarte multi bani. Dar totusi, ne intrebam de ce sunt dispusi sa ofere sume mari de bani pe imbracamintea care nu poate fi diferentiata daca e primita prin ajutor financiar sau cumparata de la un magazin de firma extrem de scump?