Raman cu sechele pacientii vindecati de COVID-19?
sechele coronaviruscovid 19beatrice mahlermarius nasta
Desi omenirea se confrunta inca de la inceputul anului cu problemele medicale cauzate de noul tip de coronavirus, inca avem multe intrebari care au ramas fara raspuns. Una dintre cele mai importante vizeaza tabloul clinic al pacientului vindecat de infectia cu noul coronavirus.
Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumofiziologie ''Marius Nasta'' din Bucuresti a explicat ce se intampla in cazul unui pacient care scapa de o infectie cu noul tip de coronavirus. Potrivit specialistului, un lucru e cert: pacientii care au avut in organism o forma de infectie cu noul coronavirus raman cu sechele.
Ceea ce nu stie comunitatea medicala pana la acest moment este pentru cat timp raman aceste sechele in organism si cat de daunatoare pot fi ele de fapt.
Mahler a fost intrebata in cadrul unei emisiuni televizate despre sechelele pulmonare ale pacientilor vindecati de Covid-19, care au dezvoltat o forma mai grava a bolii.
''Nu avem un raspuns la intrebarea <cat dureaza>. Stim sigur ca sunt sechele. Avem pacienti care sunt negativati in testele de laborator in acest moment si sunt transferati in sectia de pneumologie pentru a-si continua terapia, pentru ca nu pot fi lasati acasa decat cu Oxigen si, in acest moment stim ca sunt sechele. Stim ca ele sunt extinse, sunt bilaterale. Este foarte important insa sa vedem care va fi pe termen mediu si lung impactul pe care o sa il aiba pe functia pulmonara. Din pacate, la cazurile care sunt acum internate, lucrurile nu stau foarte bine'', a declarat Mahler, luni seara la B1 TV, in cadrul emisiunii ''Se intampla acum''.
Totusi, Mahler se declara optimista cu privire la sansele comunitatii stiintifice de a crea si dezvolta un vaccin eficient impotriva infectiei cu noul tip de coronavirus.