Produsele cosmetice, nocive pentru sanatate
cosmeticprodusnocivcontraindicateticheta
De cate ori verifici etichetele alimentelor cand mergi la cumparaturi? Cu siguranta nu pui pret pe ingrediente, desi aproape zilnic ti se aduce la cunostinta cat de nocivi sunt anumiti compusi chimici.
Insa, nu te-ai gandit prea mult ca si produsele folosite zilnic pentru igiena sunt, de fapt, extrem de nocive.
Produsele cosmetice, de la spuma de ras, pasta de dinti, la creme si machiaje contin diferite substante distrugatoare. Toate produsele folosite "pentru piele" lucreaza impotriva ei.
Lista celor mai frecvente substante nocive din produsele cosmetice a fost intocmita de nutritionistul Cristian Margarit.
Parafina. Este o umplutura ieftina care blocheaza porii si impiedica eliminarea toxinelor. Duce la alergii, iritatii, inflamatii, acnee.
Parabenii. Sunt cei mai buni pentru producatori si comercianti intrucat aduc un termen de valabilitate extins, in ciuda faptul ca ei cresc riscul de cancer.
Aluminiul. Este des intalnit in deodorantele pentru axila si suspectat pentru diverse afectiuni, de la cancer la Alzheimer.
Isopropil alcool. Deshidrateaza si imbatraneste pielea.
Surfactantii. Au un efect iritant si toxic.
Bisfenol A. Poate cauza diabet si boli de inima, tulburari hormonale, mai ales la copii.
DEA, TEA, MEA. Pune eticheta neagra numita cancer.
Fluorul din pasta de dinti. Se acumuleaza in corp si impreuna cu alte metale grele si radioactive creste riscul de cancer.
Parfumurile sintetice. Nu te-ai gandit, insa neurotoxinele continute iti omoara neuronii.
Propileneglicol. Imbatraneste piele, cauzeaza probleme ale ficatului si deshidrateaza pielea. Trebuie retinut faptul ca se absoarbe prin piele.
SLS (sodiumlaurilsulfat). Se gaseste in sampoane si balsamuri de par, inhiband cresterea parului. Insa, poate afecta si sistemul imutar si cel hormonal.
Toluen. Este prezent in lacul de unghii, dar este toxic pentru ficat si sistemul nervos, afecteaza glandele endocrine, fiind periculos pentru femeile insarcinate.
Triclosan. Poate produce cancer, iritatii, malformatii la copii. De asemenea, poate afecta sistemul hormonal si imunitar, reduce fertilitatea.
Toate aceste chimicale se pot absorbi in piele si in timp pot cauza probleme de sanatate care nu vor putea fi tratate atat de simplu.