Ministerul Sanatatii creste numarul paturilor de terapie intensiva din Bucuresti destinat pacientilor care au COVID -19
suplimentare paturi atinumar paturi atipaturi ati bucurestispitale covid19 bucuresti
Numarul paturilor de terapie intensiva din unitatile sanitare din Bucuresti, destinate pacientilor care au COVID -19 va fi suplimentat cu peste 100, in urma unei evaluari realizate de ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, si de seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat, Raed Arafat. Cei doi oficiali au decis repartizarea unei unitati mobile cu 12 paturi ATI care va fi folosita pentru tratarea pacientilor cu COVID 19 la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".
De asemenea, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting va suplimenta la 10 numarul paturilor ATI pentru pacientii care au COVID-19.
Spitalul Clinic Colentina care a fost operationalizat in intregime, prin Ordinul Comandantului Actiunii, pentru tratarea pacientilor infectati cu SARS-CoV-2 va avea 29 paturi de ATI functionale, iar Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti un numar de 11 paturi ATI.
Mai mult, s-a decis ca unitatile sanitare de urgenta din capitala, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca si Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Ioan" sa fie desemnate spitale suport COVID pentru sectiile de terapie intensiva, iar Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa" a fost desemnat unitate sanitara care asigura asistenta medicala pacientilor infectati cu noul coronavirus, prin Ordinul Comandantului Actiunii.
La Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Ioan" si Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa", vor fi operationalizate cate 10 paturi, in timp ce, la Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Pantelimon" vor functiona 20 de paturi ATI pentru pacientii care au COVID-19.
"La toate aceste unitati, reprezentantii directiei de sanatate publica vor verifica modul in care au fost realizate separarea circuitelor si asigurarea fluxului pacientilor.
Avem in vedere cresterea capacitatii de tratare a pacientilor si in unitatile sanitare din judetele Cluj, Timis, Mures, Iasi, dar hotararea va fi luata dupa ce, in aceasta saptamana, finalizez evaluarea acestora de la fata locului", a declarat Nelu Tataru.
Ministrul Sanatatii a mai spus ca se are in vedere si suplimentarea personalului medical care lucreaza in prima linie a luptei impotriva COVID-19.
In acest sens, s-a identificat modalitatea legala ca acei 200 de medici rezidenti si specialisti care au sustinut examenul de specialitate in ATI, Urgenta, epidemiologie, boli infectioase, pneumologie si radiologie care nu au post, sa poata fi angajati in Spitalul de Urgenta profesor doctor Dimitrie Gerota, dupa care sa fie detasati in unitatile cu personal insuficient de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta.