Magneziul si sustinerea sistemului imunitar
Stiai ca magneziul intra in categoria macromineralelor de o importanta uriasa pentru sanatatea generala a corpului? Alaturi de fosfor, calciu, sodiu, potasiu, sulf, clorina, magneziul are un rol important in sustinerea unui sistem imunitar puternic, combatand eficient contractiile musculare, afectiunile osoase si nervoase. Mineralul se regaseste in cantitati generoase in alimente precum salata verde, spanac, sparanghel, nuci caju, ciocolata amaruie, avocado, smochine uscate, stafide, peste etc. Nu ezita sa le introduci in alimentatia de zi cu zi pentru a te bucura de un corp sanatos si rezistent in fata agentilor patogeni care pot pune in pericol buna functionare a sistemului imunitar.
Principalele proprietati ale magneziului in organism
Conform studiilor, in jur de 50% din populatia Americii si Europei nu consuma suficient de multe alimente bogate in magneziu, ceea ce poate destabiliza echilibrul organismului, ducand, in timp, la dezvoltarea unor afectiuni severe. Mineralul este asociat cu mentinerea unei inimi sanatoase, avand capacitatea de a relaxa vasele de sange, de a normaliza ritmul cardiac si de a imbunatati tensiunea arteriala.
Ai remarcat in ultima vreme ca episoadele de oboseala au inceput sa fie din ce in ce mai dificile? Multi aleg fie sa le ignore, neglijand faptul ca s-ar putea confrunta cu un deficit de magneziu in corp, in timp ce altii se ingrijoreaza, suspectand ca se confrunta cu o problema periculoasa de sanatate. Inainte de a-ti pune un diagnostic conform informatiilor furnizate de motoarele de cautare, cel mai bine ar fi sa faci un set de analize pentru a avea un punct de plecare. In cele mai multe cazuri, senzatia de extenuare este, deseori, asociata cu o carenta de magneziu, mineralul responsabil de reglarea nivelului de energie din organism.
O alta proprietate esentiala a acestuia este ca ajuta semnificativ la formarea noilor proteine din aminoacizi. De asemenea, regleaza sistemul nervos, ceea ce iti diminueaza semnificativ riscul de a suferi in viitor de Alzheimer sau alte boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat tip 2.
Medicamentele cu magneziu, gestionarea eficienta a stresului
C
auti magneziu pentru stres?
Stresul a devenit inamicul principal al sistemului imunitar. Cu toate ca este un alt aspect adesea ignorat, nivelul ridicat de cortizol (hormonul stresului) poarta pe umeri vina pentru aparitia multor afectiuni si boli care pun in pericol nu numai bunastarea oamenilor, ci si viata lor. Alegand sa consumi in mod regulat magneziu, vei reusi sa ai un control sporit in ceea ce priveste nivelul de cortizol, bucurandu-te, astfel, de o calitate ridicata a vietii. Consulta un specialist, totusi, inainte de a incepe un astfel de tratament.
Magneziu, aliat de nadejde in lupta impotriva anxietatii
Daca episoadele anxioase au pus stapanire pe tine si simti ca intervin negativ in activitatile de zi cu zi, s-ar putea sa te confrunti cu un nivel mult prea scazut de magneziu. Exista studii conform carora indivizii care se confrunta cu o anxietate crescuta si cu un nivel ridicat de adrenalina, sufera totodata si de o deficienta de magneziu. Cum am mentionat si mai sus, nu te avanta sa te autodiagnostichezi. Inainte de a incepe sa folosesti orice tip de medicament, ia legatura cu medicul specialist, pentru a avea certitudinea ca este 100% sigur si ca te vei bucura de efectele pozitive dorite.
Pentru un sistem imunitar puternic si un echilibru sanatos intre emotii, mineralul amintit in cuprinsul acestui articol are un rol esential. Consuma alimente cu un continut bogat de magneziu sau chiar medicamente, tinand cont cu atentie de indicatiile medicului si alege sa te bucuri de efectele pozitive ale macromineralului asupra starii generale de sanatate.