Incepe Etapa a III-a a campaniei de vaccinare anticovid in municipiile cu rata de incidenta de peste 4,5 la 1.000 de locuitori
etapa trei vaccinarevaccinare municipii vaccinare etapa 3vaccinare incindenta ridicata
Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) impotriva COVID-19 a anuntat ca, in vederea accelerarii campaniei de vaccinare si limitarii efectelor pandemiei, incepand de astazi, 10 martie, se deschide Etapa a III-a pentru persoanele din localitatile/municipiile cu rata de incidenta cumulata de peste 4,5 la 1.000 de locuitori.
Pe langa cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, in urmatoarele municipii si localitati: municipiul Alba Iulia (2) judetul Alba; municipiul Brasov (6) si localitatea Sampetru (1) judetul Brasov; municipiul Cluj-Napoca (13) judetul Cluj; municipiul Petrosani (2) judetul Hunedoara; municipiul Zalau (2) judetul Salaj si municipiul Timisoara (14) judetul Timis.
in municipiul Giurgiu, judetul Giurgiu si municipiul Baia Mare, judetul Maramures, vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, in limita locurilor disponibile.
Astfel, incepand de astazi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa in aceste cabinete, pentru o perioada de 10 zile (15.03-24.03), iar vaccinarea propriu-zisa se va realiza incepand cu data de 15 martie.
Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de asteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea si completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare impotriva COVID-19 in Romania.
CNCAV reaminteste ca listele de asteptare vor deveni operationale la data de 15 martie 2021, iar capacitatea de vaccinare a fiecarui cabinet este de 60 de persoane pe zi.
Modalitatile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin apartinatori sau prin directiile de asistenta sociala de la nivelul primariilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cat si prin call center sau la numarul unic 021.414.44.25.
In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transele curente, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.
In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, periodic, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei.