In sfarsit, vesti bune pentru bucuresteni: primaria a inceput dezinsectia si deratizarea
dezinsectie bucurestideratizare bucurestitantari bucuresticapuse bucuresti
Dupa un inceput de vara cu tantari si capuse, primarul general al capitalei, Nicusor Dan, si-a respectat promisiunea de a-i scapa pe bucuresteni de foarte daunatoarele insecte. Primaria Bucuresti, prin Compania Municipala Eco Igienizare, a inceput activitatea de dezinsectie prevazuta in Planul Unitar de Actiune, aprobat de Municipalitate pe 19 mai 2021.
Primele tratamente sunt aplicate in spatiile verzi de pe aliniamentele stradale si in parcuri.
Astfel, angajatii CMEIB intervin cu 12 utilaje de mare capacitate si cu 6 autoutilitare dotate cu atomizoare portabile de tip fogger. Actiunile de combatere a tantarilor se realizeaza intre orele 22.00-05.00, iar actiunile de combatere a capuselor se desfasoara incepand cu ora 08.00.
Interventiile presupun actiuni zilnice in spatiile deschise de pe domeniul public si privat al Municipiului Bucuresti, dupa cum urmeaza:
- spatiile verzi de pe aliniamentele stradale;
- spatii deschise din domeniul public si privat al PMB - parcuri, spatii verzi aferente blocurilor;
- locuri de agrement, terenuri de sport;
- cimitire;
- terenuri ale institutiilor publice locale, inclusiv depouri, parcari publice;
- terenuri aferente imobilelor cu spatii destinate locuintelor colective - asociatii de proprietari/locatari, camine studentesti, camine de elevi, locuinte sociale, parcari de resedinte;
- piete si targuri agroalimentare;
- alte spatii din interiorul spatiilor deschise din domeniul public si privat al Municipiului Bucuresti.
Substantele biocide folosite pentru combaterea daunatorilor sunt: Microsin, pentru combaterea tantarilor adulti; Racumin pasta, pentru combaterea rozatoarelor. Angajatii Companiei vor interveni si in zonele in care vor fi sesizate focare de infestare.
In zilele urmatoare, va incepe si deratizarea, care se va desfasura in subsolurile imobilelor cu spatii destinate locuintelor de tip condominium - asociatii de locatari/proprietari, camine de elevi, locuinte sociale, dar si pe spatiile verzi din proximitatea blocurilor de locuinte si pe spatiile verzi aflate in proprietatea municipalitatii.
La numarul de telefon 0752.041.898, cetatenii pot face sesizari si reclamatii in legatura cu aparitia focarelor de infestare in Bucuresti.