Implanturile dentare - Care sunt motivele pentru care sunt atat de populare?
stomatologieimplant dentarfatete dentare
Cu ceva timp in urma, pierderea dintilor a fortat oamenii sa poarte o proteza dentara detasabila partiala sau totala, care era foarte incomoda si problematica.
In prezent, subiectul implanturilor dentare este mult discutat. Poate ca se aud si vesti diferite fata de acest subiect si exista de asemenea o buna analiza anterioara daca este sau nu in regula sa se plaseze implanturi. Da, cu siguranta este o idee buna. Implantul dentar este cea mai buna si mai moderna metoda de inlocuire a dintilor naturali lipsa. Este dovedit stiintific ca 95-98% dintre implanturile dentare au rezultate excelente.
Fast and fixed este o tehnica noua, care permite obtinerea rezultatelor mai repede.
Ce este un implant dentar?
Implantul dentar este o radacina artificiala a dintelui, cu alte cuvinte, este un surub de titan care este introdus in maxilar sau in osul maxilarului pentru a inlocui dintele lipsa ca si cum ar fi un dinte natural.
Implanturile dentare au o forma cilindrica sau conica, cu o lungime si un diametru selectate in functie de cantitatea de os. Dupa cum s-a demonstrat deja, implantul dentar nu provoaca niciun fel de reactie adversa in organism.
Planificarea interventiei
Exista o serie de contraindicatii pentru implantologia dentara. Din acest motiv, inainte de a face acest tip de interventie, medicul trebuie informat cu privire la toate problemele de sanatate ale pacientului.
Daca pacientul nu este sigur, cel mai bine este sa fie facute toate analizele necesare pentru ca medicul sa se asigure ca nu exista probleme de sanatate si, de asemenea, sa vada ce tipuri de tratamente dentare alternative exista in cazul detectarii oricarei contraindicatii. De asemenea, este foarte important sa fie informat medicul cu privire la alergiile la anestezie sau alte medicamente.
Pentru a planifica operatia, medicul dentist va trebui sa vada o radiografie panoramica (sau, dupa caz, o scanare CT) care se efectueaza in scopul de a vedea cantitatea si calitatea osului pentru a fixa pozitia nervului si pentru a stabili lungimea, grosimea si directia de plasare a implantului dentar. Pentru toate acestea, se vor face mai multe analize specifice.