Imbunatatirea calitatii aerului cu sterilizatoarele UV pentru aer
Majoritatea germenilor periculosi se transmit pe cale aeriana, lucru dificil de controlat fara mecanisme speciale de sterilizare care actioneaza instant pentru purificare si dezinfectie complete. Acest lucru reprezinta un factor de risc major pentru majoritatea mediilor de lucru din cauza faptului ca multe produse alimentare, cosmetice, farmaceutice si nu numai, pot fi contaminate rapid, ceea ce poate declansa o criza de siguranta pentru personal si pentru consumatori.
Pentru a elimina totalitatea agentilor patogeni periculosi din aer poti opta pentru utilizarea unor
lampi UV pentru dezinfectie care neutralizeaza instant orice microorganism periculos detectat in zona vizata, asigurand un mediu de lucru care respecta cu strictete standardele de igiena si curatenie.
Importanta calitatii aerului in productia alimentara
Industria alimentara este supusa unor rigori foarte stricte de igiena si curatenie care au ca scop mentinerea unui spatiu de lucru steril pentru a asigura procese de productie sigure, fara riscul de contaminare a alimentelor. Drept urmare, aerul din spatiile de productie, zonele de depozitare si ambalare, spatiile frigorifice si nu numai, trebuie purificat constant din punct de vedere microbiologic pentru a elimina totalitatea microorganismelor periculoase.
Riscul de contaminare alimentara este foarte crescut, date fiind conditiile de lucru cu fluctuatii de temperatura si umiditate ridicata, ceea ce reprezinta un pericol major pentru integritatea produselor alimentare, accelereaza procesul de perisabilitate si afecteaza sanatatea consumatorilor.
Avantajele utilizarii sterilizatoarelor UV in industria alimentara
Totalitatea acestor riscuri pot fi preintampinate si eliminate cu ajutorul sistemelor de dezinfectie a aerului cu lumina UV care neutralizeaza rapid peste 99,99 dintre agentii patogeni care circula in aer. Razele ultraviolete sunt cunoscute pentru efectul lor bactericid, fiind considerate la ora actuala cea mai eficienta metoda de decontaminare a aerului, apei si a tuturor tipurilor de suprafete, fara sa le afecteze in vreun fel. Lumina UV distruge imediat bacteriile si virusurile, mucegaiul sau orice tip de germeni care ar putea periclita calitatea si siguranta productiei alimentare.
Folosirea sterilizatoarelor pentru aer contribuie si la reducerea cantitatii de dezinfectanti chimici utilizati la scara larga in industria alimentara si nu numai, ceea ce reprezinta un avantaj pentru bugetul companiei, pentru mediu, dar si pentru calitatea produselor.
Tot sub aspectul costurilor, sistemele de sterilizare UV vin cu avantajul unor costuri mici de intretinere si al eficientei energetice, avand nevoie de o cantitate infima de resurse pentru a functiona la capacitate maxima. Asta inseamna ca pe termen lung reprezinta o modalitate excelenta pentru a creste calitatea productiei dar si pentru a face economii consistente.
Recomandarea SPECTRA
Specialistii SPECTRA recomanda
UVpro V1000 sterilizator UV pentru dezinfectia aerului, marca Nuvonic (UVPRO) ca solutie ideala pentru a mentine puritatea microbiologica a aerului in fabricile alimentare, hale, zone de depozitare si spatii frigorifice, cu o capacitate de pana la 450 m³.
Este un sistem usor de montat, pe pereti sau tavan, echipat cu un reflector interior rezistent la coroziune, care actioneaza in parametri optimi atat la temperaturi foarte joase, pana la -10° C, dar si in conditii de mare caldura de pana la +50° C, fiind totodata foarte simplu de intretinut. Aerul din incapere este aspirat intr-o camera germicida unde este iradiat prin actiunea razelor UV, fiind impins din nou in incinta, avand posibilitatea de a regla intensitatea razelor in functie de nevoi.
Decontaminarea si purificarea aerului sunt proceduri vitale pentru a asigura respectarea standardelor de calitate si siguranta care reglementeaza industria alimentara. Tehnologia UV de dezinfectare reprezinta solutia perfecta prin care toate aceste standarde pot fi atinse si mentinute pe termen lung, fara a necesita eforturi sau costuri foarte mari. Puritatea microbiologica a aerului este garantata ceea ce sustine o productie sigura, fara risc de contaminare.