Ce sunt steroizii?
Steroizii sunt folositi atat in medicina, cat si in industria sportivilor de performanta. Sunt recomandati de catre medici pentru tratarea a diverse afectiuni, insa in acelasi timp, garanteaza sportivilor si culturistilor dezvoltarea fizica si nivelul de performanta pe care si le doresc. Conform specialistilor, steroizii sunt acele substante sintetice cu structura alcatuita din numeroase inele de atomi. Acestia ajuta la obtinerea echilibrului din organism, avand rol chiar si in stimularea sistemului reproducator al oamenilor.
Atunci cand fac referire la steroizi, oamenii folosesc si denumirea de "hormoni". Estrogenul, colesterolul, vitamina D sau cortizonul, toate sunt denumite steroizi. Oamenii trebuie sa stie ca exista atat hormoni feminini, cat si hormoni masculini. Este vorba despre cei estrogeni si cei androgeni. Spre deosebire de hormonii feminini, care incurajeaza dezvoltarea caracteristicilor tipice femeiesti, hormonii masculini promoveaza calitatile masculine, precum ingrosarea vocii si dezvoltarea musculara.
De ce sunt utilizati steroizii anabolizanti la scara larga?
Cel mai des utilizati steroizi la nivel mondial sunt cei anabolizanti. Este vorba despre substante chimice care au la baza hormoni masculini, respectiv cei androgeni mentionati anterior. Drept urmare, efectele sunt cele care promoveaza caracteristicile masculine. Cu toate astea, tot steroizii anabolizanti sunt cei recomandati de medici in cadrul tratamentelor diverselor afectiuni. In acest caz, steroizii sunt administrati in cantitati mici.
La scara larga, steroizii duc cu gandul la „bodybuilding”, ceea ce inseamna ca efectele dorite nu vor aparea doar cu ajutorul substantelor sintetice. Este nevoie de interventia umana, anume de un echilibru in ceea ce priveste administrarea de substante, antrenamentele sportive si dieta alimentara. In plus, este esentiala monitorizarea atenta din partea unui specialist.
Diferente intre steroizii injectabili si cei sub forma de comprimate
Steroizii se gasesc pe piata sub forma de pastile sau de solutii injectabile. Cei care cauta steroizi injectabili de vanzare ar trebui sa stie ca aceasta forma se administreaza o data la 2-7 zile sau chiar 7-10 zile, in functie de recomandarile producatorilor. Pe de alta parte, comprimatele sunt administrate zilnic, in functie de un ciclu de utilizare recomandat si au efecte ce dureaza intre 3-5 ore.
Steroizi anabolizanti vs corticoizi
Pentru ca multi inteleg gresit diferentele dintre efectele corticosteroizilor si cele ale steroizilor anabolizanti, Steroizi.org.ro le prezinta pe intelesul tuturor. In timp ce corticosteroizii sunt administrati in tratamentele bolilor grave, precum cancerul, afectiuni la nivelul creierului, ori leucemia, steroizii anabolizanti sunt recomandati sportivilor de performanta.
Corticosteroizii sunt substante asociate cortizolului – hormonul pe care il produc glandele suprarenale care se afla in zona rinichilor. Corticosteroizii sunt medicamente considerate a fi antiinflamatorii, insa steroizii anabolizanti au efecte asupra masei musculare dezvoltate de sportivi si a caracteristicilor masculine ale acestora.
Fie ca este vorba despre administrarea de corticosteroizi sau steroizi anabolizanti, in ambele situatii este nevoie de monitorizarea din partea persoanelor specializate. In caz contrar, efectele secundare nu vor intarzia sa apara.
Ultimele NOUTATI
Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!