Daca nu iesi din izolare cu obiceiuri mai sanatoase, iti lipseste disciplina, nu timpul
izolaredistantare socialadistantare fizicaepidemiepandemietimp libersportsanatate
In mod normal, izolarea in casa, pentru saptamani la rand, fara niciun fel de activitate sociala, fara serviciu sau alte preocupari care iti ocupau inainte tot timpul, ar trebui sa iti permita sa te concentrezi pe lucrurile pentru care inainte spuneai ca nu ai timp. Daca nu e asa, inseamna ca iti lipseste disciplina, fiindca timp ai din plin.
Dupa 8-10 ore, sau chiar mai multe, petrecute la serviciu, dupa timpul pierdut in trafic zi de zi, dupa ce te ocupai de activitatile scoalare si extrascolare ale copiilor, dupa ce reuseai sa iti mai rapesti putin timp pentru o iesire in oras cu prietenii, scuza ca nu ai timp sa mergi la sala era plauzibila. Scuza ca nu ai timp sa gatesti sanatos, era credibila. Scuza ca nu ai timp sa te ocupi de pasiunea ta, de hobby-ul tau, era si ea la fel de credibila. Scuza ca nu ai timp sa citesti, putea fi invocata fara probleme.
Ai facut toate aceste lucruri in izolare, avand la dispozitie tot timpul din lume?
Daca da, felicitari, inseamna ca iti lipsea, intr-adevar, timpul. Daca, insa, nu ai reusit sa te organizezi, si saptamani in sir ti-ai pierdut vremea pe canapea, in fata televizorului, pe internet sau pur si simplu asteptand la fereastra sa treaca timpul si sa iti reiei viata de dinainte, inseamna ca iti lipseste disciplina, nu timpul. Pentru ca ai fi avut timp din plin sa faci ceea ce ti-ai fi dorit sa faci cand spuneai ca esti prea ocupat.
Cine nu iese din izolarea aceasta cu obiceiuri mai sanatoase, cu un pas inainte in pasiunea lor, cu o evolutie in plan personal, trebuie sa-si faca o introspectie si sa constientizeze ca are nevoie de mai multa organizare, de mult mai multa disciplina, de autoimpunerea unui program riguros, care sa devina, in timp, un stil de viata, o obisnuita, o rutina. Altfel, viata va fi irosita in mod nesemnificativ, in plictiseala si, vor aparea, inevitabil, frustrarile, starile de anxietate, sentimenul inutilitatii, si alte astfel de trairi si emotii negative si care nu aduc niciun beneficiu.
Inca mai e timp sa profitam de aceasta perioada, sa intoarcem aceasta situatie in favoarea noastra si sa ne dedicam timp pentru ceea ce inainte nu puteam sa facem, fiind prea ocupati.
Citeste si:
Scoala online din statul paralel