Cum iti poti imbunatati natural vederea
vedereochimorcovisomoncicolata neagra
Problemele oftalmologice sunt asociate fie cu imbatranirea, fie cu mostenirea genetica.
O vedere buna se poate mentine cu o alimentatie potrivita. Unele studii au aratat ca anumite alimente pot imbunatati vederea, incetinesc imbatranirea ochilor si asigura o privirea agera.
In principal trebuie sa tragi un semnal de alarma pozitiv la vitamina C, vitamina E, beta caroten si luteina.
Insa, fii cu ochii in patru dupa:
1. Spanac. Este bogat in luteina, fiind un antioxidant ce lupta impotriva miopiei, ajutand circulatia sangelui la nivelul globului ocular. Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica a aratat ca o singura lingurita de legume cu frunze verzi ajuta la cresterea nivelului de luteina cu 90%. Dar pentru rezultate bune, meniul cu spanac trebuie tinut timp de cateva luni.
2. Broccoli. Contine si luteina, si vitamina C, care lupta impotriva imbatranirii.
3. Somon. Nu este bun doar pentru ochi, ci si pentru inima. Contine acizi grasi, Omega 3 care protejeaza impotriva sindromului ochiului uscat, efect care apare dupa ore indleungate petrecute in fata computerului. Evident, se poate inlocui cu hering, halibut sau sardine.
4. Nuci si seminte. Sunt bogate in acizi grasi Omega 3 si in vitamina E care poate incetini sau preveni cataracta.
5. Morcovii. Sunt cea mai buna sursa de bea caroten, un antioxidant care este convertit in vitamina A in organism si mentine sanatatea corneei. Prea putina vitamina A duce la o vedere incetosata si dificultati in vederea nocturna.
6. Cartofii dulci. Au jumatate din componenta morcovilor, adica beta caroten.
7. Avocado. Este bogat in vitamina E.
8. Oul. Galbenusul de ou contine luteina, usor de absorbit de catre organism.
9. Usturoiul. Este bogat in sulf, la fel ca prazul sau ceapa. Sulful, mentine sanatatea cristalinului.
10. Ciocolata neagra. Contine antioxidanti, dar si flavonoide care sunt esentiale pentru protejarea vaselor de sange care iriga ochiul. Astfel, corneea si cristalinul raman puternice cu trecerea anilor. Cea mai recomandata este ciocolata care contine peste 60% cacao.